Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 10 of 10
  1. BrunoS4's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    35 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Going crazy here. Can't find Z and Y drives when connected with USB and BB Link

    I have tried everything... read every tutorial (and I'm not a newbie!!!).
    I am finally trying to sync my itunes folders (using sync my itunes 1.6) but even just doing it through the latest BB Link NOTHING HAPPENS!
    Using Link it just says "preparing to sync"

    On my Z10 I have USB Mass Storage OFF, USB Connection - Connect to Windows (I have Windows 7), Link is turned on and so is file sharing.

    On Link I have Wireless turned off. It does recognize my Z10 and will perform a backup or install updates but I can't get Explorer to show the Z and Y drives or sync media???

    Have tried multiple cables on different USB jacks and it's a relatively new and powerful desktop not a laptop.

    Any help would be really appreciated....

    Thanks
  2. Erik Lehman's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    377 Posts
    #2  

    Default

    This same thing happened to me when it couldn't find my computer that I had set up for remote access with blackberry link. It would sit on the preparing to sync screen with the circle just rotating around over and over. I finally solved the problem by units talking blackberry link, then reconnecting the phone to the computer and reinstalling it. Then it worked. Try that maybe? Not the most technical answer but it worked for me!

    Z30 10.2.1.537
  3. PatrickMJS's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,812 Posts
    #3  

    Default

    The same thing DIDN'T Happen to me. I just plugged my Z10 into my W7 laptop and voila there it is. Connected to BlackBerry Link and and and... the Y & Z drives both open in separate explorer windows.

    Make sure you have all the W7 updates, the latest version of Link and OS 10.2.1. Then it will all work fine!

    Posted via CB10
    Patrick from Calgary
    ------------------------------
    Z10 STL100-3, OS version 10.2.1.2941
    PB 64 GB, OS version 2.1.0.1917
  4. Rickster1's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    349 Posts
    #4  

    Default

    I also have wifi sharing set to on. You may have to reload Link. It was just updated a day or so ago so worthwhile seeing if you have the latest version.

    Posted via CB10
  5. kbz1960's Avatar
    Doesn't Matter

    Posts
    68,356 Posts
    Global Posts
    68,511 Global Posts
    #5  

    Default

    Doesn't USB mass storage need to be on to use it as a drive?
    Sent from me using my fingers. Be pantless in 5K. Febreze - for more than smells.
    the 50K CrackBerry challenge
    Posted from my phone or pc or tablet that are no better than anyone else's
  6. thurask's Avatar

    Posts
    7,205 Posts
    Global Posts
    7,275 Global Posts
    PIN
    C001230B3
    #6  

    Default

    Quote Originally Posted by kbz1960 View Post
    Doesn't USB mass storage need to be on to use it as a drive?
    If Mass Storage mode is on, then the SD card is treated as a removable disk. If not, then BlackBerry Device Manager should detect the phone and map the device memory to one network drive and the SD card to another.

    OP, have you tried to restart the BlackBerry Device Manager service?

    Posted via CB10
    tool belt (n.): A belt for tools
  7. Boight's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    463 Posts
    #7  

    Default

    Here's a couple other ideas.

    Option B:
    Set a device name and password in the z10's wifi storage section (storage and access).
    Make sure they're both in the same MS homegroup.
    On the computer's file browser (My computer) select network and when the z10 shows up give the name and password.

    Option C:
    Map the network drive
    On your windows file browser select map network drive
    Choose an unused drive letter, not y or z
    for the sdcard use \\192.168.xx.xx\Removable_SDCARD
    for the device use \\192.168.xx.xx\media
    These assume your router will always assign the same IP to your device.
    Shareholder and owner of Playbook and STL-100-3 Z10 on Telus in Alberta
  8. ihys's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    322 Posts
    #8  

    Default

    I get that problem too from time to time,
    It shows the device trying to connect but nothing shows up. what I do is just restart windows, try again then retry in all three USB ports if nothing restart phone and try again, after like the fifteenth try it shows.

    That's the only way it works for me sometime it works on the first try, sometimes it takes a million tries don't know why it does that



    Posted via CB10
  9. PatrickMJS's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,812 Posts
    #9  

    Default

    Quote Originally Posted by ihys View Post
    I get that problem too from time to time,
    It shows the device trying to connect but nothing shows up. what I do is just restart windows, try again then retry in all three USB ports if nothing restart phone and try again, after like the fifteenth try it shows.

    That's the only way it works for me sometime it works on the first try, sometimes it takes a million tries don't know why it does that.
    "A million tries"? Really???

    If it doesn't work on the first or second try, maybe try some troubleshooting instead of another 999,998 attempts. I notice that it takes my W7 Acer laptop from 2008 about 60-90 seconds to recognize the Y & Z drives, and sometimes a little longer if it's been a while since I restarted the laptop.

    Like I said above, if you're on W7, make sure you have all the new updates installed: updates for W7, updates for your phone & updates for Link. Once those are done, it should work fine, unless you have a hardware issue.

    Remember, one definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results. Or is that the definition of something else...?


    Posted via CB10
    Patrick from Calgary
    ------------------------------
    Z10 STL100-3, OS version 10.2.1.2941
    PB 64 GB, OS version 2.1.0.1917
  10. scrapmetal58's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    585 Posts
    #10  

    Default

    Try going to phone Settings - BlackBerry Link - tap and hold on your computer and delete. Plug phone into computer and run BlackBerry Link. That should re-pair the phone and computer. Also, make sure in Storage and Access the USB connection is set to Windows (or Mac, as appropriate).

    Posted via CB10
    "Illness is the most heeded of doctors: to goodness and wisdom we only make promises; pain we obey." Marcel Proust
    "In minds crammed with thoughts, organs clogged with toxins, and bodies stiffened with neglect, there is just no space for anything else." Allison Rose Levy

    Motorola Razr maxx V6 -> HTC Touch -> iPhone 3G -> iPhone 3GS -> iPhone 4 -> BlackBerry Z10!
    Thanked by:
    PatrickMJS (02-19-2014) 

Similar Threads

  1. Can't open facebook notifications.
    By OneofLittleHarmony in forum BlackBerry Z10
    Replies: 12
    Last Post: 02-22-2014, 09:42 PM
  2. Help setup VPN for Venezuelan BB user
    By Lord_Jareth_89 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-15-2014, 02:32 PM
  3. Help with new BBM
    By bellabeljara21 in forum General BBM Chat
    Replies: 9
    Last Post: 02-14-2014, 04:25 AM
  4. Can somebody extract the native Whatsapp app as it is not supported
    By Anmol Limbu in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 11
    Last Post: 02-14-2014, 01:39 AM
  5. T-Mobile USA and Q5
    By AidenSurvival in forum BlackBerry Q5
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2014, 01:18 AM

Posting Permissions