Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 8 of 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By njblackberry
  1. SMCNI1968's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    31 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Charging Z10

    Anybody have an issue plugging the Z10 in and it not starting to show the yellow charging symbol immediately? I seems occasionally I have to pull the charger out and insert it again to get it to come up.

    Thanks.
  2. #2  

    Default

    Some have said, it can take up to a minute for the charge to begin. Try waiting next time to see if it does start, and if not maybe take the charger back.
    Unlocked Rogers Z10 STL100-3 10.3.0.1418 / Unlocked Bell Q10 SQN100-1 10.2.1.3247
  3. FBA
    FBA is offline
    FBA's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,640 Posts
    Global Posts
    2,337 Global Posts
    #3  

    Default

    Known issue and there's a KB on it at the BBRY support site. Happens when you plug the charger in too slowly.
    Z10
    Steve - Besadmin
  4. DawgMan's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,042 Posts
    Global Posts
    2,045 Global Posts
    PIN
    T of Moonshine Please.
    #4  

    Default

    I've noticed that same issue. Also noticed that the charging cable must be inserted straight into the charging port on the Z10. Mine had a little play and wouldn't charge


    Posted via CB10
    "When Chuck Norris does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down."
  5. SentFromMyBlackberry's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    10 Posts
    #5  

    Default

    I have the same issue. It's nice to know that it's not just me.

    I was at work and plugged it in assuming it was charging and an hour later I checked only to see it didn't charge any.

    Also happened before I went to sleep and I use my berry as an alarm. Good thing there was enough charge.

    Now I wait and check to see it charging before i leave it. Could my phone be defective? It does this with different oem chargers. If it doesn't charge immediately I have to pull it out then plug it in a few times. Sometimes it works immediately sometimes it doesn't.

    Posted via CB10
  6. njblackberry's Avatar
    Banned

    Posts
    2,947 Posts
    Global Posts
    3,069 Global Posts
    #6  

    Default

    Here's the KB article since no one posted it in this thread -> KB33636-BlackBerry 10 smartphone does not charge when plugged into a wall charger

    Certainly sounds a lot like the "You're Holding The Phone Wrong" issue that another company tried to pawn off.
    Thanked by:
    SentFromMyBlackberry (02-23-2013) 
    Cap_172R likes this.
  7. big samm's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    446 Posts
    #7  

    Default Re: Charging Z10

    Yup same here it, there's a little delay for the little yellow bolt to show up i would say 5 to 10 secs...

    Sent from my Nexus 7 3G
  8. Cap_172R's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,390 Posts
    Global Posts
    2,405 Global Posts
    #8  

    Default

    Thanks guys! thought something was wrong for a minute...

Similar Threads

  1. Charging Cradle for the Blackberry Z10?
    By Sam Cully in forum BlackBerry 10 Accessories
    Replies: 9
    Last Post: 04-25-2013, 09:26 AM
  2. Bedside mode while charging z10
    By CzechShark in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 02-11-2013, 08:59 PM
  3. How long should the initial charge for my Z10 be?
    By adinx in forum BlackBerry Z10
    Replies: 14
    Last Post: 02-06-2013, 07:06 AM
  4. Charging Pod For Z10?
    By CCR601 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 9
    Last Post: 02-01-2013, 12:37 PM
  5. Z10/X10 Charging Dock Contacts?
    By dangerousfen in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 12-30-2012, 05:03 AM

Posting Permissions