Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 44
Like Tree3Likes
  1. bluelights's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    207 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Blackberry protect not working!

    I have had this issue since day 1 of my Z10, Blackberry cannot seem to work out what the issue is.

    Blackberry Protect simply does not work at all, even tho it is turned on in the phone, the website does not show my device, just blank with how to add device.
    Everything else with my BBID works fine and i even have a replacement Z10 with a new pin, and still the same, so it seems its an internal issue at Blackberry!

    I am almost at the point where i will just setup a new BBID and wipe the phone, all data i can restore, the only thing i cannot think of is how to move my BBM contacts from the old ID to the new ID.

    So if anyone can help with either A) the protect issue or B) how i can move my BBM contacts that would be great!
  2. dad2bandm's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    526 Posts
    #2  

    Default

    Do you have the "location services" enabled, like it asks?

    I just tried this myself (Blackberry Protect), and all the functions work fine (mapping my location,on a map), the "loud ring" if you can't find your device, etc.
  3. bluelights's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    207 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Yes thats enabled! still no luck, i sent log files from the device to Blackberry and they can see there is some kind of issue with my phone trying to login to the protect service, but they have been scratching their heads for over 2 weeks!
  4. mscooley's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,907 Posts
    #4  

    Default

    I agree with what he said. My Protect works just fine and quickly locates my device.

    Posted via CB10
    HIT ME ON TWITTER
    @kmcooley
  5. bluelights's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    207 Posts
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    It works for me if i use a different BBID! but as i mentioned in my 1st post i need to migrate BBM contacts if i change BBID, so id rather get it working.
  6. Drayk's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,814 Posts
    Global Posts
    1,934 Global Posts
    PIN
    7ADFBC83
    #6  

    Default

    Slightly off topic/comment:
    Ppl have been having issues with transferring contacts & things to the Z10 from others BB's. Doesn't BB Protect do it anymore?
    It always did when I needed it to on all my BB's.
  7. bluelights's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    207 Posts
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    no, protect on bb10 has gone backwards, only locate device, send message to device and i believe remote wipe device. that is all.
  8. belfastdispatcher's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    13,995 Posts
    PIN
    27F48177
    #8  

    Default

    Quote Originally Posted by berryjunkie View Post
    Slightly off topic/comment:
    Ppl have been having issues with transferring contacts & things to the Z10 from others BB's. Doesn't BB Protect do it anymore?
    It always did when I needed it to on all my BB's.
    Nope, not anymore but I'm sure it will be back.

    Posted via CB10
  9. centurionPizza's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    381 Posts
    Global Posts
    382 Global Posts
    #9  

    Default

    Do you have to have BES for bb protect to work
  10. belfastdispatcher's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    13,995 Posts
    PIN
    27F48177
    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by centurionPizza View Post
    Do you have to have BES for bb protect to work
    No, protect never worked with bes, bes can already do what protect did.

    Posted via CB10
  11. MattUK's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    465 Posts
    Global Posts
    467 Global Posts
    #11  

    Default

    I think BlackBerry Protect is flakey at best.. when I first set my device up it worked fine, found the device, made that great alarm sound.. now it doesn't work at all, gets the location wrong, the alarm never reaches the phone.

    It needs work thats for sure.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Z10 Away! - Feel free to thank or like any post* that has helped (or hindered)

    *My postings & comments are my opinion alone, and are not representative of any other company or organisation.
  12. PatrickMJS's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,993 Posts
    #12  

    Default

    I just checked my BlackBerry Protect on my Z10. It is "On".

    I also logged onto protect.blackberry.com using my BlackBerry ID and it quickly determined the location here in Puerto Vallarta with a detailed map. I also used the "make a sound" feature and it worked.

    So, BB PROTECT is working fine on the Z10. If yours isn't working, call your phone provider for support and they can replace your unit if it is defective.

    Posted via CB10
    Patrick from Calgary
    ------------------------------
    Z30 STA100-5, OS version 10.2.1.2977
    PB 64 GB, OS version 2.1.0.1917
  13. Crisdean's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    619 Posts
    Global Posts
    726 Global Posts
    #13  

    Default

    Welcome to the club. Mine deactivates itself randomly. I really hope that those issues are being fixes as a matter of urgency.

    Posted via CB10
  14. laserx's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    286 Posts
    #14  

    Default

    Just tested it out on mine, works perfectly, but do miss the automatic back up.
  15. mscooley's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,907 Posts
    #15  

    Default

    Mine was deactivating but hasn't since I reloaded the OS. Not saying that's a definitive fix but rather was the case for me. I was having others issues...many I credit to side loading but again...that's just me.

    Posted via CB10
    HIT ME ON TWITTER
    @kmcooley
  16. Crisdean's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    619 Posts
    Global Posts
    726 Global Posts
    #16  

    Default

    Quote Originally Posted by mscooley View Post
    Mine was deactivating but hasn't since I reloaded the OS. Not saying that's a definitive fix but rather was the case for me. I was having others issues...many I credit to side loading but again...that's just me.

    Posted via CB10
    Is there a chance to reload the OS for people who are on a Mac?
  17. mscooley's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,907 Posts
    #17  

    Default

    Yes. The latest update for Link brought the ability to reload the OS under Windows and MAC. It wasn't the smoothest process under Windows but maybe the mac version will be better. Remember you can always do a security wipe too just be sure to let it finish on its own regardless of how long it takes. Backup your data too prior to.

    Posted via CB10
    HIT ME ON TWITTER
    @kmcooley
  18. Crisdean's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    619 Posts
    Global Posts
    726 Global Posts
    #18  

    Default

    Quote Originally Posted by mscooley View Post
    Yes. The latest update for Link brought the ability to reload the OS under Windows and MAC. It wasn't the smoothest process under Windows but maybe the mac version will be better. Remember you can always do a security wipe too just be sure to let it finish on its own regardless of how long it takes. Backup your data too prior to.

    Posted via CB10
    Oh that's fantastic. Would need to try tHat one out. Thank you.


    Posted via CB10
  19. Jerryg50's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    323 Posts
    #19  

    Default

    The GPS tracking must be set to ON. The permissions must also be set to allow. Also, the Blackberry ID must be first properly set up.

    If Blackberry ID has been set up, and it is failing to respond. This has to be fixed.

    There is a bug with the OS where it can dissable Blackberry ID. The best fix I know of is to re-install the OS. If you have to re-install the OS it would be good if you backed up your phone.
    Jerry G.
  20. kill_9's Avatar
    Banned

    Posts
    5,168 Posts
    Global Posts
    5,169 Global Posts
    #20  

    Default

    Quote Originally Posted by bluelights View Post
    I have had this issue since day 1 of my Z10, Blackberry cannot seem to work out what the issue is.

    Blackberry Protect simply does not work at all, even tho it is turned on in the phone, the website does not show my device, just blank with how to add device.
    Did you try adding the BlackBerry Z10?

    Posted via CB10 on the BlackBerry Z10
  21. bluelights's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    207 Posts
    Thread AuthorThread Author   #21  

    Default

    Quote Originally Posted by kill_9 View Post
    Did you try adding the BlackBerry Z10?

    Posted via CB10 on the BlackBerry Z10
    How do you add the z10? as far as i know you enable it on the z10 but there is no way to 'add' it on the website? also i cannot see any permission settings for protect on the phone, id assume since its part of the OS it would already have permission? location services are on, and side note, this is a 2nd Z10, i had the first one replaced for numerous reasons.
  22. mscooley's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,907 Posts
    #22  

    Default

    You don't have to. Just enable it, and it will show up online. Much easier process than before.

    Posted via CB10
    HIT ME ON TWITTER
    @kmcooley
  23. Bolderholder's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    351 Posts
    #23  

    Default

    Sorry. Can't help. BlackBerry Protect works just fine for me also. Location, mapping, etc...works as it should. Hope you're able to fix it. Good luck.
    Device: Passport, and a Classic as a backup.
    Tablet: 16GB iPad Mini
    Carrier: Bell
  24. FBA
    FBA is offline
    FBA's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,637 Posts
    Global Posts
    2,431 Global Posts
    #24  

    Default

    GPS does not have to be on - unless you want to locate the device. BB protect works fine with or without GPS on.
    Z10
    Steve - Besadmin
  25. xdoomx's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    111 Posts
    #25  

    Default

    Protect keeps going OFF for me.
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Blackberry Protect not working
    By daynelyons in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 20
    Last Post: 09-02-2011, 03:26 AM
  2. Blackberry Protect not working
    By xterra2 in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 1
    Last Post: 05-02-2011, 01:13 PM
  3. blackberry protect not working on OS6 =(
    By RENEGADE3E in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2010, 11:49 PM
  4. blackberry protect not working on OS6 =(
    By RENEGADE3E in forum BlackBerry Bold 9650
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2010, 11:49 PM
  5. blackberry protect not working on OS6 =(
    By RENEGADE3E in forum Legacy Leaked/Beta OS
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2010, 11:49 PM

Posting Permissions