Page 1 of 18 123411 ... LastLast
Results 1 to 25 of 441
Like Tree47Likes
  1. chriswong11's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Bell BlackBerry Z10 on Smartphone data plan not working

    I know it has been mentioned over and over again that BB10 does not use BIS anymore. Well I just bought the Z10 no contract this morning. I have a 6GB smartphone data plan and I can confirm data is not working for me. In the APN settings it is trying to connect to blackberry.net. These settings are also locked.

    I called Bell and they said I need a BB Plan. My data currently cannot be changed to BB data and thus I was told I need to change my plan. The best plan they could give me for the same price that I am currently paying for but I get 150MB of data. Seriously? So I would have to pay more money every month just to use a blackberry.. I don't see how this can help people switch from androids or iPhones. Looks like I'll be going back to my android.

    Anyone else have this issue or solutions? Thanks.
  2. tdaye's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    942 Posts
    #2  

    Default

    Quote Originally Posted by chriswong11 View Post
    I know it has been mentioned over and over again that BB10 does not use BIS anymore. Well I just bought the Z10 no contract this morning. I have a 6GB smartphone data plan and I can confirm data is not working for me. In the APN settings it is trying to connect to blackberry.net. These settings are also locked.

    I called Bell and they said I need a BB Plan. My data currently cannot be changed to BB data and thus I was told I need to change my plan. The best plan they could give me for the same price that I am currently paying for but I get 150MB of data. Seriously? So I would have to pay more money every month just to use a blackberry.. I don't see how this can help people switch from androids or iPhones.

    Anyone else have this issue or solutions? Thanks.
    Sounds strange. I picked up mine this morning, mine works perfect and im not on a BB plan. I switched from an iphone.
    cjcampbell likes this.
  3. chriswong11's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Is your carrier Bell?
  4. grahamf's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,629 Posts
    Global Posts
    3,650 Global Posts
    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by chriswong11 View Post
    Is your carrier Bell?
    What tipped you off?


    That being said, apparently Bell is forcing Z10 buyers onto a Blackberry-only plan. Wouldn't surprise me if they have a special BIS server connected to all non-bb accounts with the sole purpose of locking out BB10 devices.
    Blackberry 10 > Windows Phone 7/8 > Blackberry 7 > iOS > Android > Symbian > WebOS > Meego
  5. Buju Banton's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    76 Posts
    #5  

    Default

    where did you get one off contract anyway?
  6. chriswong11's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    I went into a Bell store and bought it
  7. Buju Banton's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    76 Posts
    #7  

    Default

    really?

    i thought they were only selling them on contract for now
  8. FSeverino's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,852 Posts
    Global Posts
    3,854 Global Posts
    #8  

    Default

    i just made a thread... i went to bell and picked up my pre-order and they forced me to switch over to a BB data plan. I had to pay $7 extra PER MONTH to be forced on to this plan.

    if i find out that only bell is doing this there is going to be big problems. I was on the phone for an hour IN THE STORE because they wanted to give me a $70 BB plan which had 1GB of data... NO SHOT, so they made me pay $7 more but I am paying $69 now and have 6GB like usual.
    ------------------------>LIST OF WORKING Android Apps for Z10/BB10 ---200 SO FAR!!! <------------------------
  9. Shanerredflag's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    15,250 Posts
    #9  

    Default

    I switched from an iPhone and was told the same...had to run through BB plan....but, they gave me unlimited everything with Canada wide calling and five gigs of data for 30 bucks a month less than I was paying for a lesser plan. Now just waiting for an unlock code and all set
  10. ralfyguy's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,654 Posts
    Global Posts
    2,655 Global Posts
    #10  

    Default Re: Bell BlackBerry Z10 on Smartphone data plan not working

    They should be ashamed of themselves...
  11. FSeverino's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,852 Posts
    Global Posts
    3,854 Global Posts
    #11  

    Default

    Quote Originally Posted by Shanerredflag View Post
    I switched from an iPhone and was told the same...had to run through BB plan....but, they gave me unlimited everything with Canada wide calling and five gigs of data for 30 bucks a month less than I was paying for a lesser plan. Now just waiting for an unlock code and all set
    what are you paying?
    ------------------------>LIST OF WORKING Android Apps for Z10/BB10 ---200 SO FAR!!! <------------------------
  12. Sqoon's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    548 Posts
    #12  

    Default

    I can't get behind that.
  13. grahamf's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,629 Posts
    Global Posts
    3,650 Global Posts
    #13  

    Default

    And that, boys and girls, is why I'm so happy I somehow sold my Bell contract on Kijiji against all odds.
    Blackberry 10 > Windows Phone 7/8 > Blackberry 7 > iOS > Android > Symbian > WebOS > Meego
  14. FSeverino's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,852 Posts
    Global Posts
    3,854 Global Posts
    #14  

    Default

    Quote Originally Posted by grahamf View Post
    And that, boys and girls, is why I'm so happy I somehow sold my Bell contract on Kijiji against all odds.
    oh, they will be hearing from me if they are the only carrier doing it. I already told them I would go to the BBB if they are forcing me to pay more for a service that is unnessecary.
    ------------------------>LIST OF WORKING Android Apps for Z10/BB10 ---200 SO FAR!!! <------------------------
    Rickroller likes this.
  15. pmccartney's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,949 Posts
    PIN
    K Floyd
    #15  

    Default

    I think there was some mention of Bell's mysterious unwarranted BIS charge on the CB homepage, last night, here:
    BlackBerry Z10 Buyer's Guide - Canada Edition | CrackBerry.com
    Z30
  16. webmn's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #16  

    Default

    I have the same problem as OP. Bell is making me switch to a BB plan from my iPhone plan. Current plan is 6gb for $60 , and they suggest the 3gb for $75 is the equivalent. I bought the phone this morning not knowing that.

    Not sure what to do, as the rep was pretty firm. Trying an escalation of my complaint. That has worked before, so I am keeping my fingers crossed.
    Torch 9860 & 16gb PlayBook
    Thanked by:
    ev44 (04-25-2013) 
  17. pcguy514's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    409 Posts
    Global Posts
    430 Global Posts
    #17  

    Default

    Anyone try a z10 on pay as you go data yet?

    I stopped using carrier minutes, a long time ago. SIP Ftw!
  18. FSeverino's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,852 Posts
    Global Posts
    3,854 Global Posts
    #18  

    Default

    Quote Originally Posted by webmn View Post
    I have the same problem as OP. Bell is making me switch to a BB plan from my iPhone plan. Current plan is 6gb for $60 , and they suggest the 3gb for $75 is the equivalent. I bought the phone this morning not knowing that.

    Not sure what to do, as the rep was pretty firm. Trying an escalation of my complaint. That has worked before, so I am keeping my fingers crossed.
    Tell them that every other carrier in the world is NOT asking to change plans, and if Bell wants you to switch to BB data then THEY have to pay the extra (make you plan the same) because they cannot force you to do something like that.
    ------------------------>LIST OF WORKING Android Apps for Z10/BB10 ---200 SO FAR!!! <------------------------
  19. SurrealCivic's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    575 Posts
    Global Posts
    576 Global Posts
    PIN
    @SurrealCivic
    #19  

    Default

    Bell has hard coded the blackberry.net APN in the APN settings on the Z10s, forcing you to use a BIS plan. Whereas, Rogers devices use ltemobile.apn so you can use the device on any smartphone plan.
  20. FSeverino's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,852 Posts
    Global Posts
    3,854 Global Posts
    #20  

    Default

    Quote Originally Posted by SurrealCivic View Post
    Bell has hard coded the blackberry.net APN in the APN settings on the Z10s, forcing you to use a BIS plan. Whereas, Rogers devices use ltemobile.apn so you can use the device on any smartphone plan.
    it dsoesnt matter what the reason is... if they are forcing you to pa a fee that no other company is asking for then it is their responsibility. They cannot ask you to pay more for a service that you cannot deny.
    ------------------------>LIST OF WORKING Android Apps for Z10/BB10 ---200 SO FAR!!! <------------------------
    pcguy514 likes this.
  21. stevedion's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #21  

    Default

    Shame on Bell and BB. I made sure the Rep instore did not open the seal on the Z10 box just cause i suspected this would happen. Needless to say i am returning the phone back to the store!
    Thanked by:
    mset (02-14-2013) 
  22. Shanerredflag's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    15,250 Posts
    #22  

    Default

    Quote Originally Posted by FSeverino View Post
    what are you paying?
    95.00....guess I was getting ripped pretty bad on the other plan lol...I average 1250daytime minutes a month though so need a plan with lots of mins...now I can really go crazy!

    Another guy upgrading his old curve was paying 270.00 for his family share plan...they saved him a ton today as well.

    I think we pay more out west here than you GTA folks.
  23. webmn's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #23  

    Default

    Its a no go with Bell. They are making me change the plan as the plan i have now is no longer available. I guess I am returning my Z10 because the extra cost is too much per month. It appears that Bell is making it very difficult for iPhone and Android users to switch to BlackBerrry, at least switch and keep a good data plan. This sucks! I tried the Z10 on wifi only, and this phone is absolutely amazing.
    Torch 9860 & 16gb PlayBook
  24. eddy_berry's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,158 Posts
    #24  

    Default Re: Bell BlackBerry Z10 on Smartphone data plan not working

    Ouch. This bad news for Bell and Z10. Bell sucks anyway. I'm stuck in a contract with Bell and can't upgrade for a little less than 2yrs from now. Ill be getting BB11 or 12 if it survives I guess. But definitely not with Bell. To put yourself in other peoples shoes, I pay $60 a month and I have a BB social plan. Apparently it was the cheapest plan I could get with a BB. That means no Data. Zip. For $60. I'm calling them up and telling them to lower my plan or give me 6GB of data too. WTF. You ppl are lucky. I have felt like such a chump for the past year. And those b@stards fought me on it and after a month with no working phone and constantly calling their loyalty BS dept (from home obviously) I'm listening to ppl complain about a 6GB data plan under the $100 they quoted me for 1 fn GB!!!??? Sorry for the rant people. Talking about Bell still hurts. I would say screw bell and if you can't like me then go back to your previous phones or get something else and wait it out.
    For the best typing experience only one brand does it the best. That brand is BlackBerry.
    BlackBerry. Nobody likes a typo.

    Check out my collection of CB and BB wallpapers
  25. grahamf's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,629 Posts
    Global Posts
    3,650 Global Posts
    #25  

    Default

    Quote Originally Posted by eddy_berry View Post
    Ouch. This bad news for Bell and Z10. Bell sucks anyway. I'm stuck in a contract with Bell and can't upgrade for a little less than 2yrs from now. Ill be getting BB11 or 12 if it survives I guess. But definitely not with Bell. To put yourself in other peoples shoes, I pay $60 a month and I have a BB social plan. Apparently it was the cheapest plan I could get with a BB. That means no Data. Zip. For $60. I'm calling them up and telling them to lower my plan or give me 6GB of data too. WTF. You ppl are lucky. I have felt like such a chump for the past year. And those b@stards fought me on it and after a month with no working phone and constantly calling their loyalty BS dept (from home obviously) I'm listening to ppl complain about a 6GB data plan under the $100 they quoted me for 1 fn GB!!!??? Sorry for the rant people. Talking about Bell still hurts. I would say screw bell and if you can't like me then go back to your previous phones or get something else and wait it out.
    Try posting your contract on Kijiji. I had two years left and I only had a busted 9700 (not a 9780 or 9790), and someone actually took it over! He was in montreal, and i did pay him $100 through paypal to take it, but now I'm completely free of bell.


    Just make sure you know how transfer of ownership works first though.
    Blackberry 10 > Windows Phone 7/8 > Blackberry 7 > iOS > Android > Symbian > WebOS > Meego
    Thanked by:
    eddy_berry (02-05-2013) 
Page 1 of 18 123411 ... LastLast

Similar Threads

  1. data plan not working correctly
    By bberryfan89 in forum BlackBerry Curve 85xx
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2011, 10:06 PM
  2. Will Blackberry work on Iphone data plan?
    By Txdogs in forum Apple iPhone/iPad
    Replies: 31
    Last Post: 04-28-2010, 03:27 PM
  3. Data plan not working on unlocked Bold
    By mmalo in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2010, 02:09 PM
  4. Data Plan not working for Bell 8830 World Edition phone
    By soulfresh in forum BlackBerry 8830 WE
    Replies: 10
    Last Post: 08-31-2009, 01:13 AM
  5. BLackberry OS upgrade (Backup data did not work)
    By wehttam in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 6
    Last Post: 02-23-2009, 11:08 AM

Posting Permissions