Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 17 of 17
  1. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Device not showing up on computer list when plugged into the computer.

    I just got my phone replaced with a like new one. I have tried to plug in my phone to move some music and picture files from my computer to the new phone. When I plug in the phone to the computer it does not show up on the device/removable storage list. Any ideas?

    I just noticed a second problem. I dont think that i am getting emails or facebook messages after I got the new phone... any help?

    Thanks, David.
    Last edited by johnstod; 07-04-2009 at 05:38 PM.
  2. jcorv58's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    137 Posts
    Global Posts
    158 Global Posts
    PIN
    T of beer please
    #2  

    Default

    You have to go into device manager (while phone is plugged in) and click on USB devices and right click on your device and uninstall it, then unplug your phone, restart comp and plug the phone back in and it should reinstall it automatically, otherwise do it manually, always wait for DM to finish loading before plugging in phone too, I've had this happen to me many times and it always works

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  3. flashman03's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,242 Posts
    Global Posts
    1,399 Global Posts
    PIN
    Do Droids have PIN's?
    #3  

    Default

    Or you could make sure you have mass memory mode selected. That is under the memory in options.
  4. #4  

    Default

    options->memory->auto enable mass storage mode when connected

    should say yes
    ~Matt
    Nexus 5, Z10 LE, White Lumia 521, 32GB Nook HD+ & 16GB PB, 32 GB Dell Venue 8 Pro
    @howarmat
  5. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    Ya i have the mass storage mode set. i have to try the first post still though.
  6. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Quote Originally Posted by jcorv58 View Post
    You have to go into device manager (while phone is plugged in) and click on USB devices and right click on your device and uninstall it, then unplug your phone, restart comp and plug the phone back in and it should reinstall it automatically, otherwise do it manually, always wait for DM to finish loading before plugging in phone too, I've had this happen to me many times and it always works

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Where is the USB devices? is that in the computer section?
  7. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    I still havent gotten this problem fixed. any ideas? I restarted both devices and plugged and unplugged lots of cables.
  8. jayman2's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    456 Posts
    Global Posts
    460 Global Posts
    PIN
    Head?
    #8  

    Default

    I have the same problem. With my curve, my computer sees it as a storage devise. It doesn't even show my storm.
    i luvz me toyz
    *** This Line For Rent (Reasonable Rates) ***
  9. Iam_BEAST_2009's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    104 Posts
    PIN
    Ask if wanted.
    #9  

    Default

    Very easy go to memory and go to the usb mass and click yes then blackberry button and enable.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  10. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default

    Ya I made sure to enable it ever since I had my original Storm. It still isnt showing up. BB Device manager will recognize it and I can back up and restore it no problem. However, my computer doesnt even see that the device is plugged into the computer. I find that to be the strange part.
  11. flashman03's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,242 Posts
    Global Posts
    1,399 Global Posts
    PIN
    Do Droids have PIN's?
    #11  

    Default

    Quote Originally Posted by johnstod View Post
    Ya I made sure to enable it ever since I had my original Storm. It still isnt showing up. BB Device manager will recognize it and I can back up and restore it no problem. However, my computer doesnt even see that the device is plugged into the computer. I find that to be the strange part.
    What are you wanting to do that you cant do through DM?
  12. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    Good question. I want to put some music onto the BB but not through itunes. I would prefer a drag and drop for them like i had done before.
  13. djm1947's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,974 Posts
    Global Posts
    1,990 Global Posts
    #13  

    Default

    Try the fix you find in the link below:

    Mass Storage issues? (Here's the fix) - PinStack.com

    It does work with the 95xx phones.
  14. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #14  

    Default

    so all i need to do is get the attachment and do it?
  15. djm1947's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,974 Posts
    Global Posts
    1,990 Global Posts
    #15  

    Default

    Yes, just download and run the batch file like the thread says, press any key and your BB will reboot. Then try to connect again and it should work.

    I have provided this solution about six times to others on CB and elsewhere when the other options did not work and this usually does.

    Good luck
  16. johnstod's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    PIN
    305F4662
    Thread AuthorThread Author   #16  

    Default

    Thank you so much! That did it!
  17. rawthumb's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    9 Posts
    #17  

    Default

    Did the drive download work for you? I have the same problem and I have a driver update program already but still cannot connect Torch to computer.

Posting Permissions