Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 41
  1. seriph's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Question Can't Play Video, Format Not Supported?

    Ok this is my first post here. I have officially switched to blackberry so I decided I would do it with the Storm. Got my Storm from verizon on Friday, was 4th in line from a store that only have 10 units. Anyways, to my question; I have read the specs that the Storm 9350 is supposed to support H263 & H264 MP4 Playback. I have tried several different movies that are all H264 MP4 format and none of them are playing. I keep getting the error "format not supported". Anyone else getting this problem and or know how to fix it?

    Any help would be great! Thanks!
  2. bass's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    73 Posts
    #2  

    Default

    Like my 8830, I had to download youtube downloader, and convert my movies into 3GP format. They're working fine now.
  3. seriph's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Yeah but the specifications say H264 MP4. Do you think this has something to do with the OS rollback? Any word on if there is going to be video updates? It's going to be pretty annoying to convert all my blu-ray ripped h264 mp4 to 3GP.
  4. bass's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    73 Posts
    #4  

    Default

    You know i have no idea. I just bluetoothed a.wmv file, and it plays perfect too.
  5. tommymt's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    #5  

    Default Media Manager

    Use the Roxio Media Manager that comes with the for BlackBerry Desktop Software 4.7 to copy the video files onto your phone and it will automatically convert the transferred files for optimal playback.
  6. buxleyp's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,142 Posts
    #6  

    Default

    I'm playing h.264 files just fine.

    Depending on the source, I'm using either handbrake or Super C. My container file is an mp4.

    What settings are you using?
  7. TechMom's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    18 Posts
    #7  

    Default

    I had the same problem with recorded video playback from the on unit video recorder. Any solution for that? I would have thought that the Storm's video recorder would have recorded in the right format.
  8. nidisa's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    19 Posts
    Global Posts
    20 Global Posts
    #8  

    Default

    I use SuperC to convert files for my Storm. The video is gorgeous!! But the audio is out of synch I used the settings that have been posted on a very long thread here in the forums, but alas the audio issue.

    Anyone know how I should set them so that it's right?
  9. kstro135's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    11 Posts
    #9  

    Default Unsupported Media

    I am having problems viewing the videos that i record on the storm. I keep getting an error that says the Media is unsupported, but i used the storm to record. can anyone help?
  10. kstro135's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    11 Posts
    #10  

    Default

    --------------------------------------------------------------------------------

    I had the same question regarding the unsupported error when trying to view some video taken by the storm. I think i resolved this issue by turning off the "Encrypt Media Files". Once i changed this to "NO" i was able to playback the video. Hope this helps.
  11. Deathpoint's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    106 Posts
    #11  

    Default

    My phone plays mp4, avi, a lot of stuff. It chokes on high res avi that aren't formated for the storm, at least it did sometimes before the update. Haven't tested it yet.
  12. TSX05's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    45 Posts
    Global Posts
    198 Global Posts
    #12  

    Default

    Quote Originally Posted by kstro135 View Post
    --------------------------------------------------------------------------------

    I had the same question regarding the unsupported error when trying to view some video taken by the storm. I think i resolved this issue by turning off the "Encrypt Media Files". Once i changed this to "NO" i was able to playback the video. Hope this helps.
    I'm having the same problem with everything I record right from the phone. where is the on/off for the media encrypt?
  13. bro2danite's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    Global Posts
    5 Global Posts
    #13  

    Default same problem

    I can record the video but can not play it back as well, My BES security profile does not allow to turn off media encryption. Any other suggestions?
  14. WoBVR6T's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    71 Posts
    #14  

    Default

    Ive played the same video on my phone and after a while i keep getting error on playback
  15. Licoeur's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    19 Posts
    PIN
    Shhhh... It's a secret!
    #15  

    Default

    Quote Originally Posted by kstro135 View Post
    --------------------------------------------------------------------------------

    I had the same question regarding the unsupported error when trying to view some video taken by the storm. I think i resolved this issue by turning off the "Encrypt Media Files". Once i changed this to "NO" i was able to playback the video. Hope this helps.
    I'm getting the same "unsupported media error" when trying to playback videos on the device that I record using its video recorder. Can you indicate where is the option to turn off "Encrypt Media Files"? I've searched all the menus, but haven't come across it yet.
  16. kstro135's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    11 Posts
    #16  

    Default

    Options - Memory
  17. DoctorNeutron's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,461 Posts
    #17  

    Default

    Appreciate the hints. However, when I'm surfing Reuters,
    my expectation is that I should just be able to open/play
    their videos, n'cest pas ?
  18. buxleyp's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,142 Posts
    #18  

    Default

    Quote Originally Posted by DoctorNeutron View Post
    Appreciate the hints. However, when I'm surfing Reuters,
    my expectation is that I should just be able to open/play
    their videos, n'cest pas ?
    Nope. Their videos are flash.
  19. DoctorNeutron's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,461 Posts
    #19  

    Default

    But wait a minute, I WAS watching them with (65) !
  20. eetboiler's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #20  

    Default Won't play video - format not supported

    [QUOTE=seriph;1025157]I have read the specs that the Storm 9350 is supposed to support H263 & H264 MP4 Playback. I have tried several different movies that are all H264 MP4 format and none of them are playing. I keep getting the error "format not supported". Anyone else getting this problem and or know how to fix it?
    QUOTE]


    I recently upgraded to the Storm from my 8703e (Verizon) and am having the same problem, but it seems to have surfaced after updating the OS to Verizon issued .75. I e-mailed support, but find it interesting to see this problem fairly widespread.
  21. buxleyp's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,142 Posts
    #21  

    Default

    Quote Originally Posted by buxleyp View Post
    Nope. Their videos are flash.
    Edit, correction. Their normal videos are flash. If you're reading mobile Reuters (which I assume you are) the videos are 3gp.

    Your Storm should play 3gp just fine. What errors are you getting?
  22. cray1000's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,235 Posts
    #22  

    Default

    some of you are saying you can play back avi's?

    as in xvid?


    i thought this wasnt possible?
  23. DoctorNeutron's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,461 Posts
    #23  

    Default Error Playing Typical Reuters Video

    Top right is green.loading, which switches to red/Error Playing.
    "The media being played is of an unsupported format."

    Worrisome since Reuters is the default HOME.
  24. buxleyp's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,142 Posts
    #24  

    Default

    Quote Originally Posted by DoctorNeutron View Post
    Top right is green.loading, which switches to red/Error Playing.
    "The media being played is of an unsupported format."

    Worrisome since Reuters is the default HOME.
    Are you sure you're loading the mobile site (mobile.reuters.com) and not the main site (www.reuters.com)? Also, do you have your user-agent set to BlackBerry and not IE/Firefox?
  25. DoctorNeutron's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,461 Posts
    #25  

    Default

    I could view typical Reuters videos with (65). Then, by
    happenstance, I stumbled onto a very soft porn video.
    After switching to (75) I cannot see any Reuters videos.

    I CAN see a Terminator Video that I just drag and drop from
    the site mentioned above.
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions