Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 9 of 9
Like Tree1Likes
  • 1 Post By acnst
  1. BB10MaK's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    45 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Change keyboard from qwerty to qwertz?

    Can somebody tell me if it is possible to change the keyboard from qwerty to qwertz? So the z will be the y and the other way around? Is that switchable in the OS or are the y/z keys fixed?
    With older devices it was possible to swap the keyboard mat to the German keyboard if one bought an US/UK device. Maybe someone can provide me with information concerning the keyboard.

    Otherwise I'll just get used to the different placing of the x and y key. I just can't wait until the device is released in Germany

    Posted from my Q10
  2. acnst's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #2  

    Default

    Yes, it can be switched in the OS. But just wait a few days. The Q10 should be released very soon in Germany.
    jsanders likes this.
  3. 6insomnia9's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    193 Posts
    Global Posts
    195 Global Posts
    #3  

    Default

    You can do it through the language option.
    Change keyboard from qwerty to qwertz?-img_00000423.png
  4. BB10MaK's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    45 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    Thank you for your quick replies. I couldn't wait and ordered the q10 through a UK store - should be here until Saturday happy to hear the change is possible - just in case I can't get used to the z/y difference

    Posted from my Q10
  5. tgjb's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    40 Posts
    Global Posts
    44 Global Posts
    PIN
    2815A7D5
    #5  

    Default

    This "switch in the OS" is not functional under OS10.1.0.238

    I'm also really wondering if the change of physical keyboard will really change the layout, because there is not electronic component on the keyboard itself... I'll have to give back my fresh new Q10 and wait to have time to go back to Switzerland or Germany...

    Grrr....
    BlackBerry 9700, 9900, Z10, Q10 and other mobile gadgets (iPhone EDGE, 3G, 4, 4S, 5, 5S & 6, iPod 1st, 4, iPad 2, 3, Air)
    Thanked by:
    robsteve (05-14-2013) 
  6. AValverde13's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #6  

    Default

    I have a similar issue, but am on 10.1.0.238. Does this mean the change should work, or it only works above this release?
    Any other ideas on solving this?
  7. robsteve's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,856 Posts
    #7  

    Default

    There have been a couple threads on this. You will have to confirm with people that actually have the phone, but I think you need the physical keyboard for the country you are in and the software switch shown above does not change anything on a keyboard equipped BlackBerry such as the Q10.
    Thanked by:
    cellphonejunkey (08-17-2013) 
  8. tgjb's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    40 Posts
    Global Posts
    44 Global Posts
    PIN
    2815A7D5
    #8  

    Default

    Hi,

    I've updated to OS10.1.0.2309, the "Default Layout" menu is still not effective. However, I wondering if this menu will be one day useful (see BB help answer). This menu is working on Z10, I'm just thinking that BBRY developer forgot to remove it from Q10.

    Change keyboard from qwerty to qwertz?-bb_answer.jpg

    If you don't want your home country Q10 layout, better import a phone form abroad.

    CU
    BlackBerry 9700, 9900, Z10, Q10 and other mobile gadgets (iPhone EDGE, 3G, 4, 4S, 5, 5S & 6, iPod 1st, 4, iPad 2, 3, Air)
  9. julianrt's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    132 Posts
    #9  

    Default

    i switched the keyboard from qwerty to qwertz and set the layout to qwertz, but its typing it wrong (z/y) :-(

    DAC-Q10-SQN100-3 - 10.1.0.4780

    edit: is asked on the 10.2 leaked thread, and moodyk13 confirmed, that the layout-settings are effective on 10.2
    Last edited by julianrt; 08-17-2013 at 10:08 AM.

Similar Threads

  1. need to change bis from vzw to att, help!!
    By th5160 in forum BlackBerry Storm
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2009, 02:01 AM
  2. cant change rings from sound to vibrate
    By curdog4541 in forum BlackBerry Storm
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2009, 03:30 PM
  3. Changing Keyboard from German to American
    By crackedoutsb in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 3
    Last Post: 02-03-2009, 10:16 AM
  4. Cant change Brower from Hotspot to Wap browser on options
    By mhow86 in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 7
    Last Post: 12-23-2008, 04:49 PM
  5. Change settings from device to memory card?
    By LoveTheBerry in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 1
    Last Post: 08-30-2008, 07:58 AM

Posting Permissions