1. bendiep1991's Avatar
    My vibration stopped working after the latest update! The vibrate mechanism still triggers at the boot logo however, just not in the OS! Anyone else have this issue?
    01-19-17 04:25 PM
  2. FF22's Avatar
    My vibration stopped working after the latest update! The vibrate mechanism still triggers at the boot logo however, just not in the OS! Anyone else have this issue?
    Go into the various Settings and see if maybe it was toggled off during the update. That sometimes happens with some settings.
    01-19-17 04:40 PM
  3. bendiep1991's Avatar
    Go into the various Settings and see if maybe it was toggled off during the update. That sometimes happens with some settings.
    I didn't know there was a setting to turn off vibration when vibrate mode?
    however i do have 'Vibrate on touch' turned on.
    01-19-17 05:08 PM
  4. FF22's Avatar
    I didn't know there was a setting to turn off vibration when vibrate mode?
    however i do have 'Vibrate on touch' turned on.
    You can have it Vibrate on receiving emails, etc as well as led colors and mp3 sounds. Those are set, I believe, in the Hub's Settings.
    01-19-17 06:11 PM
  5. Hyder Abbas's Avatar
    Same happening with me! after latest security update, vibration stopped everywhere Pls help?!
    01-26-17 12:05 AM
  6. bendiep1991's Avatar
    Same happening with me! after latest security update, vibration stopped everywhere Pls help?!
    I figured out my problem! Turns out I had 'Battery Saver' mode on! But I feel like battery saver use to not disable vibration...
    01-26-17 12:11 AM
  7. Hyder Abbas's Avatar
    Man I do not have battery saver on
    01-26-17 12:16 AM
  8. alex_bberry's Avatar
    Hi,
    Same thing happened to me (see here, I post it on 24 jan : Priv stopped vibrating ).

    Already verified all the settings it seems that the software it is the cause.
    In my case it is
    PRIV STV100-4
    Android 6.0.1

    Android security patch level
    5 January 2017

    Baseband version
    MPSS.BO.2.6.2.c2-00007-
    M8994FAAAANAZM-1.69325.1.79789.1

    Kernel version
    3.10.84-perf-g225899f
    ec_agent@br618cnc#1
    Thu Dec 22 12:44:55 EST 2016

    Build number
    AA1459

    This happened just after the January up-date
    01-30-17 05:24 PM
  9. Wezard's Avatar
    Download the BlackBerry Virtual Expert, it has a vibrator test that will tell you if it's hardware.
    I'm doubting it's software, if it were there should be A LOT of complaints on here.
    But the update could have changed some settings, check your notification settings , including in each individual app that you expect vibrations from. Most apps have their own notification settings, separate from, or in addition to the general settings in main menu.
    And do a reboot. Hold the power button for at least 32 seconds.
    02-01-17 07:04 AM
  10. zephyr613's Avatar
    Actually, I have been complaining about this a lot. When I asked Cody (before he left) he thought it also might be an OS issue. I asked him as I thought it was an issue with the HUB, but it wasn't - it seems to be very OS related.
    02-01-17 09:02 AM
  11. Daniel Nutkins's Avatar
    This happened to me the other day and have no idea what's goin on and now I need to keep my phone on loud so I know when it's goin off and havin a lil girl on the way and back and forth to hospital appointments not gonna go well with people when put it on vibrate only and don't check my phone till like a long while after its starting to take the bubble a bit any ideas as I already done everythin on this thread but I may have to do a factory reset to see if that helps
    04-05-17 05:04 PM
  12. FF22's Avatar
    This happened to me the other day and have no idea what's goin on and now I need to keep my phone on loud so I know when it's goin off and havin a lil girl on the way and back and forth to hospital appointments not gonna go well with people when put it on vibrate only and don't check my phone till like a long while after its starting to take the bubble a bit any ideas as I already done everythin on this thread but I may have to do a factory reset to see if that helps
    My only suggestion (not sure if already suggested) would be to look and see if there are any new third party apps or even updates of apps you were using. Any changes since the failure of the vibrate?
    04-05-17 07:57 PM
  13. Daniel Nutkins's Avatar
    No changes at all gone through everything and still no vibrate all I can think of is a hard reset somehow
    04-19-17 05:40 PM

Similar Threads

  1. Mercury should not be the last BlackBerry designed phone.
    By Bbnivende in forum BlackBerry Concepts & Dream Devices
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-17, 03:34 PM
  2. How to take a screenshot on the BlackBerry Priv?
    By Jmmorales in forum BlackBerry Priv
    Replies: 4
    Last Post: 01-20-17, 09:06 PM
  3. Does Facebook hub still work?
    By PlayBook_QNX in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 01-20-17, 07:07 PM
  4. Whatsapp not working anymore
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 01-19-17, 05:27 PM
  5. Why on key prediction doesn't work in 6.0.1 ?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-17, 11:55 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD