1. range.stormer's Avatar
    One of my videos wouldnt play (It said media error, even though I have played that video, which was recorded on the PB, before).

    So I restarted the playbook.

    It booted back up but it's stuck on the screen that says BlackBerry PlayBook

    I've tried holding down the power button but nothing happens.

    What do I do?
    04-21-11 06:15 PM
  2. gordazo's Avatar
    04-21-11 06:16 PM
  3. range.stormer's Avatar
    Thanks! For quick reference, anyone having this problem should do this: If the above process didn't work you do a hard reset by pressing and holding the power button along with volume up and down keys
    04-21-11 06:26 PM
  4. range.stormer's Avatar
    Actually... even after that, it's still doing it?! Like it just goes back to being stuck
    04-21-11 06:28 PM
  5. cooliosam's Avatar
    mine just froze a few hrs ago. i tried to install the new firmware, but it wasnt working. i did a hard reset like you mentioned and that worked for me..
    04-21-11 06:33 PM
  6. kbeard26's Avatar
    Did you try the .debrick file? It worked for me yesterday. Plug playbook into computer and power off. Then open up DM. Make sure you have the latest desktop software. Power on playbook and you should get the update screen. It may say device in restart cycle or something but click update.
    gehubbard likes this.
    04-21-11 06:33 PM
  7. kbeard26's Avatar
    Actually... even after that, it's still doing it?! Like it just goes back to being stuck
    Are you on software .1705?
    04-21-11 06:35 PM
  8. range.stormer's Avatar
    I'm running the Launch software. I have a Mac and therefore, apparently, cannot use DM. **** this, this POS is getting returned.
    04-21-11 06:54 PM
  9. gehubbard's Avatar
    Did you try the .debrick file? It worked for me yesterday. Plug playbook into computer and power off. Then open up DM. Make sure you have the latest desktop software. Power on playbook and you should get the update screen. It may say device in restart cycle or something but click update.
    The 90-Day Help Line at BlackBerry had this same suggestion but by the time they transfered me three times I was already following your advice and downloading the .debrick update. (love the file extention naming) Thanks!

    PS...I am using a Torch not a 8800. And a Newbie! I'm on my 9th BlackBerry! haha
    Last edited by gehubbard; 04-21-11 at 08:14 PM.
    04-21-11 08:10 PM
  10. shebmiller's Avatar
    Yeah, having this same problem now, hard reset not working.. On vacation so no luck connecting it to DM.

    I had to reset the device because i couldn't cancel out of an attempt to bridge my 9800 to my device. I reset the PB and now its stuck on the boot screen (logo and colours)

    Man, I love my Playbook but it's'crap like this that make it extremely frustrating.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-04-11 01:05 PM
  11. dcorx's Avatar
    mines been doing the samething, a few hard resets and it goes back to normal, its kind of annoying, hopefully 2.0 will fix this issue
    09-04-11 01:11 PM
  12. jpeplow's Avatar
    Yeah, having this same problem now, hard reset not working.. On vacation so no luck connecting it to DM.

    I had to reset the device because i couldn't cancel out of an attempt to bridge my 9800 to my device. I reset the PB and now its stuck on the boot screen (logo and colours)

    Man, I love my Playbook but it's'crap like this that make it extremely frustrating.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Don't know if this is a coincidence or not, but mine did the same thing this weekend as well! I have had it since launch, and have never had a single issue with it. Figures, as soon as I go away for the weekend, it bricks on me. Was trying to use it, but it refused to bridge or tether. So I rebooted my phone and PB, which resulted in the PB being stuck on the "Blackberry Playbook" start up screen. No amount of restarts would fix it. Luckily I had my laptop with me, so I was able to do the security wipe and reinstall the OS...........however where I am up north I can't get a decent wifi signal, so my PB is stuck in the setup! RIM seriously needs to fix this in a future update! I have my PB backed up on my laptop, and I should be able to restore and be on my way, but since I can't get past the wifi setup, my laptop won't connect! Now I'm stuck until I get home (or manage to find somewhere up here in the sticks with a decent wifi signal). Very frustrating.

    And thank god I decided to bring my laptop with me, cause I was considering leaving it at home and just using my PB.
    09-04-11 02:12 PM
  13. falconeight's Avatar
    Return it and get a real tablet
    09-04-11 03:18 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD