Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 26
Like Tree2Likes
  1. minnick's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    214 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Gmail account constantly re-asking for password

    Anyone else having this problem? I setup my gmail account with OS 2.0 and everything syncs fine (love it) but every 5 minutes or so it disconnects and says unable to authenticate and a popup appears asking me to input my password again. Its happening a lot so its getting kind of irritating.

    Any suggestions?
    Torch 9800 & 16GB Playbook!
  2. T.roy's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    90 Posts
    #2  

    Default

    Quote Originally Posted by minnick View Post
    Anyone else having this problem? I setup my gmail account with OS 2.0 and everything syncs fine (love it) but every 5 minutes or so it disconnects and says unable to authenticate and a popup appears asking me to input my password again. Its happening a lot so its getting kind of irritating.

    Any suggestions?
    you might try the gmail thread/s instead of opening a new one. I believe your question was asked and answered in one of them.
  3. Thunderbuck's Avatar

    Posts
    5,979 Posts
    Global Posts
    5,982 Global Posts
    PIN
    2B6927F7
    #3  

    Default

    Google has improved the security on user accounts in recent months. Better security is good, but as frequently happens, there are also various pains in the a$$ that go with it.

    Go into Gmail on a desktop system, and in the help sections search "Application Specific Password", and you'll get the steps to generate a unique password for devices, including the Playbook.
    Thanked by:
    TinRobot (02-21-2012) 
  4. minnick's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    214 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    if its been answered apologies, I did search the forums first
    Torch 9800 & 16GB Playbook!
  5. minnick's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    214 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    thx Thunder I'll try that
    Torch 9800 & 16GB Playbook!
  6. TinRobot's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    136 Posts
    #6  

    Default

    Quote Originally Posted by Thunderbuck View Post
    Google has improved the security on user accounts in recent months. Better security is good, but as frequently happens, there are also various pains in the a$$ that go with it.

    Go into Gmail on a desktop system, and in the help sections search "Application Specific Password", and you'll get the steps to generate a unique password for devices, including the Playbook.
    Hey, thanks a bunch! This seems to have solved the problem I was having with Gmail. No sign of the returning password window.
    Whirrrrr, Click!
  7. jon7chow's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    25 Posts
    #7  

    Default

    I was having issues with gmail too. Looks like IT IS NOT RIM's fault... It's definitely on the gmail end. I re added my gmail using the IMAP option instead of gmail. Seems to work flawlessly now. Only thing is that the Calendar isn't synced with google calendar.... but I never use that anyways. Just use Outlook at work. So now I happily have my two email accounts, facebook and twitter all hooked up. Next step... full twitter integration? Please?
  8. iSin's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    193 Posts
    Global Posts
    203 Global Posts
    PIN
    EAPLE
    #8  

    Default

    Quote Originally Posted by jon7chow View Post
    I was having issues with gmail too. Looks like IT IS NOT RIM's fault... It's definitely on the gmail end. I re added my gmail using the IMAP option instead of gmail. Seems to work flawlessly now. Only thing is that the Calendar isn't synced with google calendar.... but I never use that anyways. Just use Outlook at work. So now I happily have my two email accounts, facebook and twitter all hooked up. Next step... full twitter integration? Please?
    How i do this? im having same issue
  9. TinRobot's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    136 Posts
    #9  

    Default

    Quote Originally Posted by TinRobot View Post
    Hey, thanks a bunch! This seems to have solved the problem I was having with Gmail. No sign of the returning password window.
    UPDATE :
    Actually it is not fixed. The problem has returned several hours later. I am hoping that it is a temporary google thing. Sigh.
    Will have to do more research.
    Whirrrrr, Click!
  10. you sir name's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    135 Posts
    #10  

    Default

    I was having this problem. There is another thread addressing Gmail issues (a few actually) but what fixed it for me was adding the account using advanced options. Then select Gmail and fill in the details (username, email, password). Hope that helps.
    Thanked by:
    jamesbondOO7 (02-22-2012) 
  11. dfb8085's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    461 Posts
    Global Posts
    808 Global Posts
    #11  

    Default

    well please let us know if/when you figure it out cause I got the same trouble and I just deleted gmail form the PB because fit got so bad.
  12. #12  

    Default

    Quote Originally Posted by dfb8085 View Post
    well please let us know if/when you figure it out cause I got the same trouble and I just deleted gmail form the PB because fit got so bad.
    I believe this a gmail issue. It happens at least weekly on both my droid and my ipad. And prolonged attempts will lock you out and fore you to log-in from a desktop to correct I.

    I have not had a free moment to update my PB as yet. Hoping I don't run into this same issue.
  13. mossfoot's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    54 Posts
    PIN
    I am not a number
    #13  

    Default

    Yeah, I'm still having this problem, too. Tried the two-step authentication thing and that didn't work. Trying the Advanced Settings option now, turning off SSL to see if that makes a diff. Hard reboot as well.
  14. cbvinh's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,668 Posts
    #14  

    Default

    Ack! Just happened to me too, after using Gmail all day today...
  15. jamesbondOO7's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,186 Posts
    #15  

    Default

    Quote Originally Posted by you sir name View Post
    I was having this problem. There is another thread addressing Gmail issues (a few actually) but what fixed it for me was adding the account using advanced options. Then select Gmail and fill in the details (username, email, password). Hope that helps.
    So far, so good.
    8800>9000>9700>9900>Z10>Q10

    PlayBook
  16. cbvinh's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,668 Posts
    #16  

    Default

    And just like that... it's back... puzzling...
  17. mggr's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    #17  

    Default

    In the Gmail account settings under advanced, I have turned push off and set the sync interval to 15 minutes.

    This isn't ideal but has stopped the password requests popping up, guessing the Gmail side was being over loaded with authentication requests from playbook?
  18. minnick's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    214 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #18  

    Default

    Hmmm... still doing it a lot on mine after trying the 'fix'. I'm about to turn off the sync pretty soon its coming up every couple minutes!

    Glad to see I'm not the only one though. Hope it's fixed soon =/
    Torch 9800 & 16GB Playbook!
  19. #19  

    Default

    Having had same problem...
  20. abnerjet77's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #20  

    Default

    I'm having the same trouble trying to set up my work email -- a non Gmail -- account. I get stuck in this vicious loop of having to imput my password. I just deleted the account. I think this is a 2.0 problem since it happens with more than gmail. I got it to load once and it looked fine, then I got stuck in the loop and just deleted the acct out of frustration. Even my IT person didn't get it. Our email server is basically easy and has no secret security attached to it -- the IT person was puzzled as well.
  21. mossfoot's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    54 Posts
    PIN
    I am not a number
    #21  

    Default

    Quote Originally Posted by jamesbondOO7 View Post
    Originally Posted by you sir name
    I was having this problem. There is another thread addressing Gmail issues (a few actually) but what fixed it for me was adding the account using advanced options. Then select Gmail and fill in the details (username, email, password). Hope that helps.
    I'll try deleting my account and resetting it up this way.
    Last edited by mossfoot; 02-22-2012 at 10:58 AM.
  22. mossfoot's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    54 Posts
    PIN
    I am not a number
    #22  

    Default

    I deleted my account and put it back in using Advanced settings - so far so good! Give it a shot!
  23. karr..'s Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    48 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    #23  

    Default

    The gmail support for PB seems to be having intermittent conectivity issue. Better use the IMAP setup. Details are available in the post OS 2.0 Gmail problem
  24. CSI Guy's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,324 Posts
    Global Posts
    2,167 Global Posts
    #24  

    Default

    Mine keeps asking in my regular POP COX account not Gmail.
    Z10
    Blackberry, the "Git er Done" phone!
  25. minnick's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    214 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #25  

    Default

    Yeah I got it to work using the IMAP setup under advanced setup but then my contacts and calendar aren't linked. Isn't that one of the main reasons people use Gmail?
    Torch 9800 & 16GB Playbook!
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions