1. menglim's Avatar
    Any body else experiencing this? My waze is basically useless now after updating to their latest version.

    Posted via CB10
    01-11-17 06:01 PM
  2. cbvinh's Avatar
    Any body else experiencing this? My waze is basically useless now after updating to their latest version.
    Broken how? I have Waze on my Z30, 10.3.3.x but haven't used it in a long time. BlackBerry Maps has served me well over the holidays when I did a lot of driving, but normally, I don't commute via car. What should I test?
    01-11-17 07:39 PM
  3. The_Passporter's Avatar
    Perhaps you should downgrade? Get Aptoide and fix it
    01-11-17 07:53 PM
  4. menglim's Avatar
    It would give me the route but would stop tracking my movement after a few minutes saying no GPS available.
    Latest waze update broken on passport-img_20170112_175759.png



    Posted via CB10
    01-12-17 03:58 AM
  5. menglim's Avatar
    Perhaps you should downgrade? Get Aptoide and fix it
    What's aptoide? Sorry

    Posted via CB10
    01-12-17 03:59 AM
  6. The_Passporter's Avatar
    What's aptoide? Sorry

    Posted via CB10
    Google it then download it. It's a third party app store and makes available any version of any app.

    Good luck

    Posted via CB10
    01-12-17 06:45 AM
  7. menglim's Avatar
    Got it. Broke aptoide broke my fitbit app. Had to rollback lol.

    Didn't work on waze too. I guess having an old android runtime is beginning to catch up

    Posted via CB10
    01-12-17 07:11 AM
  8. Zedd88's Avatar
    Am using the version found in Amazon Appstore and it's working perfectly. I believe it's version 3.8.1.

    Don't try to use the version in Google's Playstore as it won't work.

    I use Waze daily so I know it's still working after the 10.3.3 update.

    Posted via CB10
    01-12-17 07:11 AM
  9. conite's Avatar
    The latest from Google Play Store works perfectly.
    01-12-17 07:15 AM
  10. menglim's Avatar
    Am using the version found in Amazon Appstore and it's working perfectly. I believe it's version 3.8.1.

    Don't try to use the version in Google's Playstore as it won't work.

    I use Waze daily so I know it's still working after the 10.3.3 update.

    Posted via CB10
    Will reinstall from amazon. Haven't had the 10.3.3 yet

    Posted via CB10
    01-12-17 04:57 PM
  11. menglim's Avatar
    Ok looks like something wrong with my GPS. Installed 3.8.1 version, which is a way older version of waze and GPS still not detected.

    Posted via CB10
    01-12-17 05:20 PM
  12. cbvinh's Avatar
    Maybe time for BlackBerry Virtual Expert (BBVE), which has a GPS test.
    01-12-17 07:08 PM
  13. Zedd88's Avatar
    The latest from Google Play Store works perfectly.
    Hi, what version are you using that came from Google Play Store? Did you patch it? I tried the one from Google Play Store before and it wasn't working. That's why I use the one from Amazon Appstore which is working perfectly.

    Posted via CB10
    01-12-17 09:58 PM
  14. Zedd88's Avatar
    Ok looks like something wrong with my GPS. Installed 3.8.1 version, which is a way older version of waze and GPS still not detected.

    Posted via CB10
    Try running BlackBerry Virtual Expert. Download it from Blackberry world and test your GPS if it is working.

    Posted via CB10
    01-12-17 09:59 PM
  15. conite's Avatar
    Hi, what version are you using that came from Google Play Store? Did you patch it? I tried the one from Google Play Store before and it wasn't working. That's why I use the one from Amazon Appstore which is working perfectly.

    Posted via CB10
    v4.17.0.0. Works perfectly. No need to patch.
    01-12-17 10:31 PM
  16. cbvinh's Avatar
    When I started up Waze, there was a few crashing problems, but it eventually started up fine. I noticed that I was only on 3.6.0.0. Since conite mentioned the newer release, v4.17.0.0, I updated to it with Google Play Store. After the update, I launched it and it lagged quite a bit as it started up, but eventually it downloaded all the modules it needed and it ran reasonably again. Perhaps a little patience for it to download all the needed modules, like the voice files?
    01-13-17 03:13 AM
  17. GalaxyUser3359's Avatar
    I tried installing from Google Play store ad it won't take it. It just says that it is unable to install.

    Waze is a real battery hog; I use the native maps app more and more lately.
    01-13-17 11:48 AM
  18. conite's Avatar
    I tried installing from Google Play store ad it won't take it. It just says that it is unable to install.

    Waze is a real battery hog; I use the native maps app more and more lately.
    Did you delete your old version first?
    01-13-17 11:58 AM
  19. menglim's Avatar
    I'm using 4.17 from play store. I tried using the one from amazon and it did acted the same. The one in amazon is also a very onld one

    I don't think he bbve has a GPS test. It just let's you turn on or off

    Posted via CB10
    01-14-17 11:39 PM
  20. morizek's Avatar
    Try HelloGPs from BlackBerry World to test it.

    Waze is not officially available for Passport but only for other BlackBerry devices.

    Posted via CB10
    01-15-17 04:17 PM
  21. Zedd88's Avatar
    I'm using 4.17 from play store. I tried using the one from amazon and it did acted the same. The one in amazon is also a very onld one

    I don't think he bbve has a GPS test. It just let's you turn on or off

    Posted via CB10
    BBVE has a GPS test. It will show how many satellites it can detect. I just took this screen shot indoors and it couldn't detect any satellites but when outdoors it can detect a few satellites.

    Latest waze update broken on passport-img_20170116_203107.png

    Posted via CB10
    01-16-17 06:34 AM
  22. Zedd88's Avatar
    v4.17.0.0. Works perfectly. No need to patch.
    Thanks for this information. I just installed version 4.17.0.0 and it worked! That's another Android App using the latest from Google Playstore that worked.

    Posted via CB10
    01-16-17 06:54 AM
  23. Christoph7K's Avatar
    The latest version from the Play Store works fine on my PP SE
    01-19-17 03:15 PM
  24. menglim's Avatar
    Ok. Got my waze (and gps) working again. It was just a screw loose.

    One of the screws that's visible when you take out the Sim/sd card cover. Juts tightened it and everything is ok

    Posted via CB10
    01-21-17 09:18 PM

Similar Threads

  1. Blackberry HUB+ Services Update is Available
    By Event4izon in forum Android Apps
    Replies: 10
    Last Post: 01-13-17, 08:00 PM
  2. Dark HUB on Android ahahahahha
    By Nikola Adzic in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 46
    Last Post: 01-13-17, 04:49 PM
  3. Restoring Q10 backup on PPSE
    By lobbyintx in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 01-12-17, 06:06 PM
  4. How does the BlackBerry Hub look on a Pixel?
    By ikalinin in forum BlackBerry HUB+ Suite
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-17, 09:59 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 01-11-17, 05:14 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD