1. iz_26's Avatar
    Vlingo isn't working correctly on my BB Bold 9900. I have it set to open with the convenient key. And when I press the convenient key, it doesn't prompt me to speak like its supposed to. It just brings up the screen that says: "What Can I Say?" "Tell a Friend" "SafeReader". Does anyone know what the cause of this is?

    Thanks
    02-01-12 11:21 AM
  2. CharlesH's Avatar
    You are supposed to set the convenience key to "NONE". Then Vlingo will grab the key itself for the expected behavior.
    shoeluvr likes this.
    02-01-12 05:33 PM
  3. iz_26's Avatar
    Thanks! I had a COMPLETELY dumb moment.. I had it previously on my Curve and it worked fine.. It always turns out to be something simple.. Thanks again tho.
    02-01-12 09:00 PM
  4. Oncastillo's Avatar
    Good thing I found this, it was driving me nuts and I was about to delete the app. Love this forum!!!!!
    02-26-12 04:28 AM
  5. 007bbuser's Avatar
    Thanks, I wasn't aware of that. Are the Vlingo servers unavailable right now?
    11-03-12 06:42 PM
  6. Itstakenovermylife's Avatar
    Thanks, I wasn't aware of that. Are the Vlingo servers unavailable right now?
    Has anyone else noticed that Vlingo just doesn't cooperate anymore since the upgrade to 7.1? 90% of the time it hangs on "Listening"..
    11-10-12 03:59 AM
  7. justdregs's Avatar
    I have a different problem. Vlingo Everywhere (part of Vlingo Plus) doesn't work in the Facebook app (specifically Facebook chat).

    Sent from my BlackBerry 9780
    11-10-12 04:14 AM
  8. Jbar77's Avatar
    Has anyone else noticed that Vlingo just doesn't cooperate anymore since the upgrade to 7.1? 90% of the time it hangs on "Listening"..
    yep!!!!!!! it doesnt work on my 9810. i have tried and didnt work, uninstalled then a few months later,,, try again thinking something would have been changed. And nope it doesnt work on my phone. wish it did though.
    Itstakenovermylife likes this.
    11-11-12 07:49 PM
  9. Itstakenovermylife's Avatar
    Hey all I just wanted to update everyone that I heard back from Vlingo Support, and they confirmed that the app does NOT cooperate with 7.1. Here's the official response:

    "I believe you are having a problem because Vlingo does not currently support OS 7.1. We try to bring support to new OS's shortly after they are released from RIM and are doing our best to bring support to OS 7.1 as soon as possible."

    Let's hope the roll out an update soon...
    BBMINI likes this.
    11-29-12 06:50 AM
  10. Don_Henry's Avatar
    For what it's worth - I have been using Vlingo on several 7.1 iterations (str8 and hybrids) and have had no problems of any kind.

    Sent from my BlackBerry 9810 using Tapatalk
    11-29-12 10:03 AM
  11. BBMINI's Avatar
    Hey all I just wanted to update everyone that I heard back from Vlingo Support, and they confirmed that the app does NOT cooperate with 7.1. Here's the official response:

    "I believe you are having a problem because Vlingo does not currently support OS 7.1. We try to bring support to new OS's shortly after they are released from RIM and are doing our best to bring support to OS 7.1 as soon as possible."

    Let's hope the roll out an update soon...
    That's too bad since I used it pretty regularly, but thanks for confirming. I just recently switched to a 9850 with 7.1 and hadn't gotten Vlingo to work yet, so wondered if it was the OS or something somehow related to a touchscreen BB. Now I know.
    12-02-12 03:52 PM
  12. CharlesH's Avatar
    That's too bad since I used it pretty regularly, but thanks for confirming. I just recently switched to a 9850 with 7.1 and hadn't gotten Vlingo to work yet, so wondered if it was the OS or something somehow related to a touchscreen BB. Now I know.
    I use Vlingo with 7.1.0.755 (Verizon) on a 9850 and it works just fine. 7.1 has been out for at least 6 months.
    BBMINI likes this.
    12-02-12 05:39 PM
  13. Techno-Emigre's Avatar
    Good to know. I was blaming it on the fact I am frequently in a low signal area, but it has been way worse. I wonder if they are no longer bothering? Do you think we will even be using it once BB10 hits?
    12-02-12 06:14 PM
  14. BBMINI's Avatar
    I use Vlingo with 7.1.0.755 (Verizon) on a 9850 and it works just fine. 7.1 has been out for at least 6 months.
    Thanks. Seeing this made me delete and reinstall the app, and so far it seems to be working.

    Weird that Vlingo support would have recently told Itstakenovermylife that 7.1 wasn't supported.
    12-03-12 08:25 AM
  15. svelt's Avatar
    Anyone seeing a message saying Vlingo servers are temporarily unavailable? I wiped and reinstalled the OS on my phone and now I can't set it up.
    12-14-12 02:42 PM
  16. Don_Henry's Avatar
    Anyone seeing a message saying Vlingo servers are temporarily unavailable? I wiped and reinstalled the OS on my phone and now I can't set it up.
    Same thing happened to me - wipe and new OS and I am getting the same message - I am on a 9810 running a .794 sfi based hybrid - hopefully this is a temporary situation and Vlingo's servers are just out of commission for a short while . . . .
    12-16-12 08:52 PM
  17. Ryan Branton's Avatar
    Same here, tried another BB.. Guess there servers are down.. seams like a long time.

    Same thing happened to me - wipe and new OS and I am getting the same message - I am on a 9810 running a .794 sfi based hybrid - hopefully this is a temporary situation and Vlingo's servers are just out of commission for a short while . . . .
    12-17-12 03:30 PM
  18. CharlesH's Avatar
    Vlingo works fine today on my 9850 on OS 7.1.0.755 on Verizon
    Don_Henry likes this.
    12-17-12 04:56 PM
  19. WatchKirk's Avatar
    Same on my Bold 9900 last two days servers are temp down
    Don_Henry likes this.
    12-17-12 05:32 PM
  20. svelt's Avatar
    Working now
    12-20-12 12:15 PM
  21. shoeluvr's Avatar
    Thanks for the tip - it worked! The actual selection I had available to me on my 9900 was "do nothing"....thanks again for your help!
    03-12-13 11:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD