Results 1 to 11 of 11
  1. kareem_ruhi's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    88 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default BBM7 Voice Fix Tutorial

    Hey guys,

    I was facing this problem when i installed the latest BBM 7 where you connect to Wi-Fi and BBM still requests you to connect to Wi-Fi or says "Connection cannot be established".

    I've made a quick tutorial on how to overcome this and uploaded it on YouTube.

    Check it out over here:



    **Important Note (Thanks to @FBA for reminding me to add it here)
    When putting the random numbers (last digits of your IP) on your BB device, make sure you're not putting a similar address to any of the devices already connected on the Wi-Fi network - If you're in public and simply cannot know this info, try to use high numbers like between (200-255), this will kind of limit the chance of IP conflict.

    Hope that would be helpful for some users.

    Cheers,
    K
    Last edited by kareem_ruhi; 12-18-2012 at 12:53 AM.
    BB 8900 / 9700 / 9900 / Z10 / Q10
  2. FBA
    FBA is offline
    FBA's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,640 Posts
    Global Posts
    2,070 Global Posts
    #2  

    Default

    Sorry but that's very bad information. There can be any other number of clients on the network using any number of IP's and you are telling people to choose a "random" IP address, which can wreak havoc in the network, with IP address conflicts. That is NOT the fix and will do absolutely nothing to help resolve the issue. Blocked ports have ZERO to do with the IP address. I do not have all the solutions to this issue, but I do know this is very bad information you just posted and could cause major issues on a network. This is not a fix; it's a network disaster.

    It's anything BUT helpful for anyone...it's like telling someone who's allergic to peanuts to eat a spoonful of peanut butter.
    Z10
    Steve - Besadmin
    Thanked by:
    go1ndr (12-17-2012) 
  3. go1ndr's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,418 Posts
    Global Posts
    2,423 Global Posts
    #3  

    Default

    Quote Originally Posted by FBA View Post
    Sorry but that's very bad information. There can be any other number of clients on the network using any number of IP's and you are telling people to choose a "random" IP address, which can wreak havoc in the network, with IP address conflicts. That is NOT the fix and will do absolutely nothing to help resolve the issue. Blocked ports have ZERO to do with the IP address. I do not have all the solutions to this issue, but I do know this is very bad information you just posted and could cause major issues on a network. This is not a fix; it's a network disaster.

    It's anything BUT helpful for anyone...it's like telling someone who's allergic to peanuts to eat a spoonful of peanut butter.
    OFF TOPIC but----The OS 8.2.0.446 caused my heart to skip a beat-lol! Is that only for 99xx or is a similar build available for 9810 and if so, through what carrier. 9810 is only up to .794. Thank you!
  4. kareem_ruhi's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    88 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    You're absolutely correct but no need for the exaggeration and lecture.

    I've already added this note in the YouTube description but forgot to add it over here in the thread so it's good you reminded me to edit the post.

    Thanks anyways for the comment.

    Cheers

    Quote Originally Posted by FBA View Post
    Sorry but that's very bad information. There can be any other number of clients on the network using any number of IP's and you are telling people to choose a "random" IP address, which can wreak havoc in the network, with IP address conflicts. That is NOT the fix and will do absolutely nothing to help resolve the issue. Blocked ports have ZERO to do with the IP address. I do not have all the solutions to this issue, but I do know this is very bad information you just posted and could cause major issues on a network. This is not a fix; it's a network disaster.

    It's anything BUT helpful for anyone...it's like telling someone who's allergic to peanuts to eat a spoonful of peanut butter.
    BB 8900 / 9700 / 9900 / Z10 / Q10
  5. FBA
    FBA is offline
    FBA's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,640 Posts
    Global Posts
    2,070 Global Posts
    #5  

    Default

    Quote Originally Posted by go1ndr View Post
    OFF TOPIC but----The OS 8.2.0.446 caused my heart to skip a beat-lol! Is that only for 99xx or is a similar build available for 9810 and if so, through what carrier. 9810 is only up to .794. Thank you!
    It's a joke - just seeing who's paying attention is all!
    Z10
    Steve - Besadmin
  6. Mohammad Nakhal's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #6  

    Default BBM 7 voice chat is not working

    I have bold 9900 - 7.1 bundle 2061 (latest firmware) , I tried your steps but didn't work so if there is another solution kindly update me

    thanks
  7. linsner's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #7  

    Default

    Well sorry back to you but it works for me.

    my BBM had this connection problem ONLY at home, and is fine (can BBM Voice) everywhere else, i.e. office, friends' homes, even public places.
    FYI i've tried the port forwarding guide, i've tried DMZ, tinkered with DHCP, even uPnP (i'm sure some of them are irrelevant but that goes to show how desperate i got to)
    so its not anything but helpful, it actually is helpful !

    Thanks alot K!



    Quote Originally Posted by FBA View Post
    Sorry but that's very bad information. There can be any other number of clients on the network using any number of IP's and you are telling people to choose a "random" IP address, which can wreak havoc in the network, with IP address conflicts. That is NOT the fix and will do absolutely nothing to help resolve the issue. Blocked ports have ZERO to do with the IP address. I do not have all the solutions to this issue, but I do know this is very bad information you just posted and could cause major issues on a network. This is not a fix; it's a network disaster.

    It's anything BUT helpful for anyone...it's like telling someone who's allergic to peanuts to eat a spoonful of peanut butter.
  8. chelsey white's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #8  

    Default Another solution please..

    I have completed the upgrade through my blackbverry app world and i connected to my wifi when prompted. i now however have a message that reads 'welcome to blackberry messenger' whenever i open it. This page contains no links or buttons and wont allow to me to see, send or recieve messages or allow me to view my contact list? Do you have another solution for this problem?
  9. zuguzcai's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    Global Posts
    4 Global Posts
    #9  

    Default

    Hi kareem_ruhi. I followed your instruction exactly just you show at the video. The strange is when I change primary DNS to 8.8.8.8 then the wifi is disconnect and re-connect, the phone icon at BBM is disappeared. I put back setting to 'auto obtain IP and DNS', the icon is back but same problem with red asterisk. Any suggestion ?
  10. zuguzcai's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    Global Posts
    4 Global Posts
    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by zuguzcai View Post
    Hi kareem_ruhi. I followed your instruction exactly just you show at the video. The strange is when I change primary DNS to 8.8.8.8 then the wifi is disconnect and re-connect, the phone icon at BBM is disappeared. I put back setting to 'auto obtain IP and DNS', the icon is back but same problem with red asterisk. Any suggestion ?
    Wkwkwkwk It works man !!! Just like your instruction. The icon with red asterisk is gone means the settings is perfect. Now I can enjoy my free call from bbm , Thanks man
  11. oZy2013's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #11  

    Default

    I just want to point out that i set my dns server settings in my routers configuration rather than changing the ip settings on my bb's ip configuration. Instead i left the bb's set to automatic. This method also works tho i dont see why using a google dns would make a difference 8.8.4.4 dns also works. I changed these settings on my home router as bbm wasnt connecting for me. I have a bb torch 9800 running os6 which needed the fix and a bold 9900 with os 7 also needed the fix and finally a playbook with bridge enabled. All are running perfectly after changing the router settings

Similar Threads

  1. Voice fix for .328?
    By bigsupa in forum Storm OS Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-01-2009, 11:22 AM
  2. Visual voice mail notification fix
    By lpcity32 in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 7
    Last Post: 07-02-2009, 12:19 PM
  3. Visual Voice Mail Fix and interesting issue-->
    By mfoster7 in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-2009, 01:56 AM
  4. Battery Life Fix and Call Voice Clarity Fix
    By marklm531 in forum BlackBerry Storm
    Replies: 5
    Last Post: 12-28-2008, 01:03 PM
  5. How to fix Broken Visual Voice Mail after update to .75
    By quojo in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2008, 12:21 AM

Posting Permissions