Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 6 of 6
Like Tree1Likes
  • 1 Post By tickerguy
  1. securityboy's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    47 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Unable to install S/MIME digital certificates

    After installing a digital email cert from a CA it doesn't appear in Trusted Credentials / User. I have all the relevant CA root certs installed. Any ideas?
  2. tickerguy's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,146 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  

    Default

    It doesn't show up under the system store, but it's there. Go into the Hub->ExchangeAccount (whichever one you're going to use)->Secure Email and it should show up in there. If it doesn't install it from there.

    The system-level display only shows CAs. I know it's confusing, but that's Android for you...Click image for larger version. 

Name:	2017-02-13 13.52.41.jpg 
Views:	31 
Size:	82.1 KB 
ID:	417368
    zephyr613 likes this.
  3. zephyr613's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,448 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  

    Default

    Quote Originally Posted by tickerguy View Post
    It doesn't show up under the system store, but it's there. Go into the Hub->ExchangeAccount (whichever one you're going to use)->Secure Email and it should show up in there. If it doesn't install it from there.

    The system-level display only shows CAs. I know it's confusing, but that's Android for you...Click image for larger version. 

Name:	2017-02-13 13.52.41.jpg 
Views:	31 
Size:	82.1 KB 
ID:	417368
    Kudos
  4. securityboy's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    47 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    Thanks for the clarification. I don't have an exchange account as I only use IMAP thus I cannot see the Secure Email setting.
  5. tickerguy's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,146 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  

    Default

    S/MIME does not work on IMAP accounts.

    The reason has to do with how Exchange handles attachments (they're offered and indexed individually.) I've long argued that BlackBerry ought to do the work to allow S/MIME on IMAP but it has been a limitation going back to BB10 and when they did the Hub for Android they didn't change it.
  6. securityboy's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    47 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Thanks for the clarity. I did use S/MIME for IMAP on BB10 but you've confirmed my research regards this not working on Android.

Similar Threads

  1. Returned to BB10 with a Passport SE :)
    By GoodInfo in forum BlackBerry Passport
    Replies: 17
    Last Post: 02-14-17, 02:35 PM
  2. How to bypass device password?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 8
    Last Post: 02-13-17, 01:52 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 02-13-17, 01:29 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 02-12-17, 09:22 PM
  5. How to get CrackBerry alerts in the Hub?
    By angelo elechosa in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-17, 06:14 PM

Posting Permissions

";