Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 25 of 25
  1. natta444's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Unhappy My Curve 8520 won't play youtube videos!!

    Please someone help me because when i first got my blackberry i went on the internet and on youtube and i played a video and it worked put very pixelated. But now when i click to watch a video it says - 'An error has occured attempting to play media.'


    And no one say you need software 4.5 or over or something because why would the video play on the day i got it? But not now? i really want to watch youtube videos when i'm in college on my free lessons, it passes the time.
    So please some one respond or respond if you have the same problem, it would help me understand that maybe my phone isn't made to play videos
  2. CrackBerryV79's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    638 Posts
    PIN
    ...but then I'd have to kill you.
    #2  

    Default

    I've always had issues playing YouTube videos straight to my BlackBerry... it's like they just don't get along naturally. I use Xenozu (it's free) and have zero issues. It plays YouTube videos, often clearer and in full-screen format. Give it a try. Hope it helps...
    "WHAT I TELL YOU ABOUT THEM &$@?DAMN LIGHTS?!" - Teddy Pendergrass

    Current OS: 5.0.0.680
    Follow Me On Twitter
    Reminder:YOUR YOU'RE
  3. #3  

    Default

    Looking for that answer too here.
    While you wait... have you considered playing Brickbreaker?

    People say m.youtube.com works. Give it a try and tell us how did it go.
    Quick Help BLACKBERRY HELP 101 | Direct load Android (APK) Apps : BB10 10.2.1|Sideloading apps: BB10/PlayBook | Update/Reload Software: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Debrick: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Backup 3rd Party Apps: BB7.1- - PlayBook & BB10: Just use BB Link | Battery Saving: BB7.1- - PlayBook - BB10

    Got a question? diego.nei@mobilenations.com | My Apps: Papo GP | Papo GP 10 | My Channel: Project Management BBM Channel

  4. #4  

    Default

    Quote Originally Posted by CrackBerryV79 View Post
    I've always had issues playing YouTube videos straight to my BlackBerry... it's like they just don't get along naturally. I use Xenozu (it's free) and have zero issues. It plays YouTube videos, often clearer and in full-screen format. Give it a try. Hope it helps...
    We have the tendency to reply to the same threads lol.
    Quick Help BLACKBERRY HELP 101 | Direct load Android (APK) Apps : BB10 10.2.1|Sideloading apps: BB10/PlayBook | Update/Reload Software: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Debrick: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Backup 3rd Party Apps: BB7.1- - PlayBook & BB10: Just use BB Link | Battery Saving: BB7.1- - PlayBook - BB10

    Got a question? diego.nei@mobilenations.com | My Apps: Papo GP | Papo GP 10 | My Channel: Project Management BBM Channel

  5. xxxxpradaxxxx's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    5,988 Posts
    Global Posts
    6,007 Global Posts
    PIN
    You say potato, I say vodka.
    #5  

    Default

    On 3G YouTube works "relatively" well.

    On WiFi YouTube works very well.

    However, On Edge YouTube works, but slowly, and pixelated.

    It all depends on your connection.

    Unfortunately, the 8520 only has access to WiFi and Edge.
    "The Philosopher has never killed any Priests, whereas the Priest has killed a great many Philosophers."
    -Denis Diderot
  6. CrackBerryV79's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    638 Posts
    PIN
    ...but then I'd have to kill you.
    #6  

    Default

    Quote Originally Posted by diegonei View Post
    We have the tendency to reply to the same threads lol.
    I beat you by a minute... ha

    I don't usually have my phone on Wi-Fi only, so I hear it's faster, but ehhh... I just use my Xapp and it plays - well enough for the little snippet I'd be trying to see on my phone anyway.
    "WHAT I TELL YOU ABOUT THEM &$@?DAMN LIGHTS?!" - Teddy Pendergrass

    Current OS: 5.0.0.680
    Follow Me On Twitter
    Reminder:YOUR YOU'RE
  7. chustle925's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    348 Posts
    Global Posts
    418 Global Posts
    PIN
    21453819
    #7  

    Default

    For some reason Youtube and Blackberries dont get along with one another
  8. 7thsunday's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    467 Posts
    #8  

    Default

    Try this
    http://forums.crackberry.com/f141/yo...lution-361201/

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  9. kodian's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #9  

    Default

    Or maybe you can try using Bolt Browser

    Bolt Browser
  10. orangepeel's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    177 Posts
    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by chustle925 View Post
    For some reason Youtube and Blackberries dont get along with one another
    I know.My 1st gen ipod touch looks great rendering youtube videos...my Storm looks like crap compared to it.

    Having said that,the ipod touch doesn't make phone calls very well.
  11. Eriktj's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    #11  

    Default

    I use, as stated by another poster above, Xenozu from app world. It's free and easy to use. I haven't been able to watch youtube videos on the regular browser yet, and I find myself on the EDGE connection 99% of the time so far. However, Xenozu has worked fine for me. Happy youtube viewing!
  12. Redz120's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    33 Posts
    PIN
    This is Not eHarmony :p
    #12  

    Default

    I tried Xenozu and it worked thnx
  13. SaBu3011's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    #13  

    Default

    It doesn't work for me and I have no idea why, it's soooo annoying!
  14. fafa0709's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #14  

    Default

    My boyfriend and I both have the 8520. His plays youtube video just fine. Mine wont. GRRRRRRRRR
  15. mangcool's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,716 Posts
    PIN
    33042687
    #15  

    Default

    Quote Originally Posted by chustle925 View Post
    For some reason Youtube and Blackberries dont get along with one another
    I agree... But not just YouTube, other video streaming websites too, like Vimeo.

    But, when watching video streaming, I'd really recommend using WiFi. Not your data service, especially when using the 8520.
  16. #16  

    Default

    Quote Originally Posted by fafa0709 View Post
    My boyfriend and I both have the 8520. His plays youtube video just fine. Mine wont. GRRRRRRRRR
    There could be some APN settings missing. Check both phones under Options > Advanced Options > TCP/IP.

    Quote Originally Posted by mangcool View Post
    I agree... But not just YouTube, other video streaming websites too, like Vimeo.

    But, when watching video streaming, I'd really recommend using WiFi. Not your data service, especially when using the 8520.
    And what about us, that cannot get youtube to work over WiFi, even if our lives depended on it?

    And about vimeo and other flash sites: There is no Adobe Flash for BlackBerry (so far), so there is no issue. It's simply a non-supported feature.
    Quick Help BLACKBERRY HELP 101 | Direct load Android (APK) Apps : BB10 10.2.1|Sideloading apps: BB10/PlayBook | Update/Reload Software: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Debrick: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Backup 3rd Party Apps: BB7.1- - PlayBook & BB10: Just use BB Link | Battery Saving: BB7.1- - PlayBook - BB10

    Got a question? diego.nei@mobilenations.com | My Apps: Papo GP | Papo GP 10 | My Channel: Project Management BBM Channel

  17. psychotron's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    43 Posts
    Global Posts
    539 Global Posts
    #17  

    Default

    I use "Player For YouTube" (pretty creative name, huh?) and it works reasonably well. But as others have already stated, more so over wifi than Edge.
  18. emeraldgirl08's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    45 Posts
    Global Posts
    46 Global Posts
    #18  

    Default

    Quote Originally Posted by diegonei View Post
    There could be some APN settings missing. Check both phones under Options > Advanced Options > TCP/IP.
    What should be checked on the APN?
    Socrates: I drank what?
  19. #19  

    Default

    Quote Originally Posted by emeraldgirl08 View Post
    What should be checked on the APN?
    If there is anything in there for starters.

    I could only use m.youtube.com after I had my carrier's APN in there. I heard some other carriers also do something similar, so if both phones are on BIS, on the same carrier, I'd give the APN a check.

    Still unable to use youtube over Wi-Fi thou...
    Quick Help BLACKBERRY HELP 101 | Direct load Android (APK) Apps : BB10 10.2.1|Sideloading apps: BB10/PlayBook | Update/Reload Software: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Debrick: BB7.1- - PlayBook - BB10 | Backup 3rd Party Apps: BB7.1- - PlayBook & BB10: Just use BB Link | Battery Saving: BB7.1- - PlayBook - BB10

    Got a question? diego.nei@mobilenations.com | My Apps: Papo GP | Papo GP 10 | My Channel: Project Management BBM Channel

  20. lyrikah's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    102 Posts
    PIN
    ky & The Brain... *NaRf!*
    #20  

    Default Cant play youtube videos from youtube site, but..

    I can play videos on vuclip. I don't understand this at all.
    I'm So.....
    Crown Royal On Ice
  21. furqank's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #21  

    Default

    I am facing problem that youtube video does not play on my blackberry. I tried this using Wifi as I have no data plan. It shows buffering but does not play video.
    Please help me thanks
  22. jof26's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #22  

    Default

    i have the same problem now..before it worked well using wifi connection.i don't know now why it doesn't play at all.
  23. Jay panchal's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #23  

    Default you tube issue

    dear friend

    please go
    home screen click
    1) option
    2) addvance option
    3) TCP
    see APN setting
    if its not correct
    then
    type correct informatio
    APN
    USERNAME
    PASSWORD
  24. Jay panchal's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #24  

    Default

    Clear all wap
  25. Percy_RKG's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #25  

    Default

    Quote Originally Posted by diegonei View Post
    Looking for that answer too here.
    While you wait... have you considered playing Brickbreaker?

    People say m.youtube.com works. Give it a try and tell us how did it go.
    Hahaha L☺L I actually did that and end up loving it,I own an 8520 too and it sucks

Posting Permissions