Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 57
  1. keywest's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    5 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Camera won't open

    Whenever I try to use the camera function it gives me the following error message:

    "Could not start the camera. Close other applications and try opening the camera again."

    I have been through all the apps and can't find any that are open. 1)Is there a way to see all apps at the same time? 2) Is there something running that I can't see?

    You guys came through last time I needed help. So Thanks.
  2. John Yester's Avatar
    Retired Superstar

    Posts
    11,289 Posts
    Global Posts
    15,825 Global Posts
    #2  

    Default

    When the camera function won't work usually it is because too many applications are running at once. Click your menu button when you are on the main screen and select "Switch Application." You will then see the applications that are still running. Select one and exit it and then you should be able to operate the camera. Usually if you just close one or two applications you should be fine.


  3. keywest's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    5 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Okay, here's what it's showing as open when I go to switch applications:
    phone, browser, home screen, messages, bb messenger, ptt

    The browser is not really open (just to make sure I opened it and closed it again. When I try to close bb messenger, it will close, but then just reappear. Can't close the ptt function. I don't use bb messenger or ptt.
    ???
  4. gritmaster's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,657 Posts
    Global Posts
    1,659 Global Posts
    #4  

    Default

    I read another thread on here some time ago where the member was also experiencing problems with the camera. It turns out the camera lens had shifted out of position and this was causing the error. I'll see if I can find, I don't know whether it will help you but could be worth checking.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  5. gritmaster's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,657 Posts
    Global Posts
    1,659 Global Posts
    #5  

    Default

    Here is the thread I was talking about

    http://forums.crackberry.com/f5/cann...-camera-81529/

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  6. MamaCHELLy's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #6  

    Thumbs up fixin ur camera(promise)

    Okay so I had thee same damn problem and I was suppa mad.but I went to looking for solutions and its true.

    Ur lense just moved.so do these exact steps and if it don't work just keep trying.

    1)Remove back cover2)Press gently, but firmly on lense (you should hear a click)3)Battery Pull

    Apparently if dropped at all, the camera can shift!
    Fact:I know this sounds dumb but this actually worked for me on the first try.

    Reply and tell me if it works for u.kay
  7. curveyguurl's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #7  

    Thumbs up Thank You!!

    Quote Originally Posted by MamaCHELLy View Post
    Okay so I had thee same damn problem and I was suppa mad.but I went to looking for solutions and its true.

    Ur lense just moved.so do these exact steps and if it don't work just keep trying.

    1)Remove back cover2)Press gently, but firmly on lense (you should hear a click)3)Battery Pull

    Apparently if dropped at all, the camera can shift!
    Fact:I know this sounds dumb but this actually worked for me on the first try.

    Reply and tell me if it works for u.kay

    THIS WORKED FOR ME, I WAS HIGHLY UPSET ALL DAY YESTERDAY, I logged onto the site from my BB but wasn't getting CLEAR answers. Today I logged on from a PC and was able to see everything better...

    I tried steps 1-2-3 MAYBE 3-4 times and it finally worked. Thanks again!!
  8. Xotzin's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    22 Posts
    #8  

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by curveyguurl View Post
    THIS WORKED FOR ME, I WAS HIGHLY UPSET ALL DAY YESTERDAY, I logged onto the site from my BB but wasn't getting CLEAR answers. Today I logged on from a PC and was able to see everything better...

    I tried steps 1-2-3 MAYBE 3-4 times and it finally worked. Thanks again!!



    well , I am having all of the same issues, I removed the battery cover and pressed on the lens as you've recommended and it's no longer giving me a black screen, when I take a picture though it won't take it so Imma try cleaning the lens and see what happens. BTW ty!
  9. normalrick1984's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #9  

    Default camera not working

    Wow. I can't believe pushing a bit on the lens solved that for me too on my Blackberry Pearl. Thank you!
  10. jaye77's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #10  

    Default It worked

    I didnt know what was ment by jiggle the lens, i have a tour. I took the battery out and tapped the phone lightly on my hand and pressed on the lens, which is actually located on the back of the phone not under the battery. Any way to my surprise it worked!! Thanks so much!!
  11. fun2fly2003's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #11  

    Default Camera won't work

    OK, I thought you all were "cracked" about pushing on the camera lense. I had the same issue with my camera not working. On my first try, it worked! Thank you all for your input!
  12. wnm
    wnm is offline
    wnm's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    7,898 Posts
    Global Posts
    7,912 Global Posts
    PIN
    K Pussycat Boutique
    #12  

    Default

    It's amazing, but this is the miracle solution.
    No one can hear you scream in cyberspace.
    ------
    Democracy: A form of government where the leader is chosen by popularity rather than the ability to run a country.
    If voting changed anything, they'd make it illegal.
  13. yay4snow's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #13  

    Thumbs up Genius!

    Well I am glad I checked Crackberry before I went through the trouble of replacing the phone! And the pushing on the lens worked! Although I had a hard time touching the lens and used a paperclip and that worked and I heard the "pop"! This worked for me! I am glad it was not something more serious! And it also fixed the sd card reader error I was getting. Thank you for sharing!
  14. mungera's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    381 Posts
    Global Posts
    406 Global Posts
    PIN
    ned under a raft
    #14  

    Default

    Wow, my fiance's storm is doing this.. i'll get her to try that. everything id found so far said it was hardware issue, get it replaced. i hope this works for her!
  15. Roastahoe's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    5 Posts
    #15  

    Default

    I heard the pop but it was my Lens breaking now I have a broken lens and no camera still

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  16. xmakj3e's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #16  

    Default

    Had same issue, but did Lens push and Battery pull and camera works now. Thanks!
  17. impact87's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    128 Posts
    PIN
    a Colada
    #17  

    Default Sweet

    Did it, didn't hear a pop but it still worked.
    Battery Pull? Why didn't I think of that??
  18. ethanol17's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    38 Posts
    PIN
    PM me for it
    #18  

    Default

    This did not work for me. Others told me to wipe the phone. I am going to give that a shot now.
  19. Money1834's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    #19  

    Default

    im trying to do this on my storm but it wont work =/
  20. ethanol17's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    38 Posts
    PIN
    PM me for it
    #20  

    Default

    Wiped the phone and tried a half dozen things that people have done to fix it on this site and still nothing. I think I am just going to have to take it in to TMO. I have insurance so I am going to see if this is covered.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  21. scoty024's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    Global Posts
    148 Global Posts
    #21  

    Default What!

    I read this thread and thought to myself... what the heck kind of 'solution' is that. The problem was I was fed up with it, trying to get the camera to work. I was sure the problem had to do with my upgrading to 5.0, dispite the fact that I downgraded back to 4.7.1.40, the camera wouldn't work, no matter what. I did at least 2 factory resets, 3 wipes, plenty of reloads (using my download from verizon/blackberry, as well as letting DM download and load it for me). No matter what I tried, it was to no avail... I was desperate... so I did this stupid push on the lense thing... and did it work?

    Well heck yes it did. Granted, I ended up having to remove the adhesive lense cover to get enough *umph* on the lense... but it did the trick. After 3 days and many head-aches, it works again.

    How many times must I say it. I love Crackberry. The CB nation is most assuredly filled with brilliance... as odd sounding and boarder-line silly as the brilliance might be at times.

    Thanks to all who post solutions, hints, tips, and tricks on here. You guys are great and make the CB Nation the perfect free country.
    In the last 12 months: Storm 9530, Tour 9630, Pearl (?), Motorola Droid, HTC Eris, Palm Pre Plus, Storm 9550. Good to be back CrackBerry Nation!
  22. Jhustler23's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #22  

    Default

    Thanks For Helping Me 2
  23. pusnotdrugsx's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #23  

    Unhappy mine has done the same!!

    ive closed all applications that i can, pressed the thing on the lens..
    does it work.. of course not.

    whats going on?

    ive also taken the battery out.
    awesomex
  24. Eli8330's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    155 Posts
    PIN
    PM Me.
    #24  

    Default

    call your network and have them reset it for you. battery pulls work too..but not always as it seems.
  25. kwazy8's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #25  

    Default

    anyway to get that to work with the storm? i've been trying to get the lens to move, but it won't budge
Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions