Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 12 of 12
  1. macboat's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    9 Posts
    Global Posts
    10 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default I can never get compass to calibrated

    Tried tried and tried, different locations, indoors, outdoors, different OS versions... never ever calibrated! Maybe I got one that is broken?
  2. MADBRADNYC's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,223 Posts
    #2  

    Default

    Ha! Even when you do, it will need calibration again about 5 minutes later. LoL.

    I've looked like a fool so many times, waving my 9900 in figure eights in the air using the Compass or Wikitude.
    Then it calibrates, and it asks me to do it again just a little while later.

    It may work for some, but definitely not me. Not well at least.
    MY TAKE ON THE Z10... I DON'T KNOW HOW, OR WHY, BUT IT WORKS!!!
  3. kozmo68's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    291 Posts
    Global Posts
    292 Global Posts
    #3  

    Default

    I've given up trying because I refuse to look like an i.diot trying to calibrate it..
    Hater of all things APPLE.... Innovation, really? iphone = itouch with a phone, ipad = bigger itouch... give me a break!

    Evaluation of awesomeness:7230, 8830 World Edition, 9800, 9860, Z10 and now Z30 plus 2 x 32g Playbooks
  4. X10A-Freedom's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    82 Posts
    #4  

    Default

    haha looks like I am not the only one eh.
  5. faceless_el's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    122 Posts
    Global Posts
    153 Global Posts
    #5  

    Default

    i've given up on this. Glad i'm not the only one having the same issue. Never had this with the 9860
  6. Maxey05's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    644 Posts
    Global Posts
    654 Global Posts
    #6  

    Default I can never get compass to calibrated

    Just flip it up and over at a medium paced figure 8. Not too fast, not too slow.
  7. MADBRADNYC's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,223 Posts
    #7  

    Default

    Yeah, right.....
    It will stay calibrated as long as it takes to bring the device back in front of your eyes...

    I also think the lack of the functioning compass on RIMs end will have a negative impact on the new WikiTude paid version sales.
    Wikitude launches Premium version – Ad-Free & “Beam Me” Feature | PocketBerry
    As it stands now, I don't even bother to open WikiTude anymore.
    I certainly won't get it until the compass works reliably and consistently.
    MY TAKE ON THE Z10... I DON'T KNOW HOW, OR WHY, BUT IT WORKS!!!
  8. Emu the Foo's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,268 Posts
    Global Posts
    1,269 Global Posts
    PIN
    330c56f6
    #8  

    Default

    Thank god I'm not alone. My buddy can get it done on his but I have done it maybe once? I am no longer alone
  9. phatmaan's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    102 Posts
    #9  

    Default

    I've had the bold for about a year , twice I tried it , it worked , everytime I travel it keeps telling me to do it again , I just gave up
    Bold 9900 - .746 Large Rogers + .714 Large Sfi + BL Returns 1.00 + BL Returns 2.00 = ADR < 1% (EDGE)
    Bold 9900 ServerSurfers wallapaper pack - 794WallPaperPack
  10. iamq's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    261 Posts
    #10  

    Default

    ditto - its always been the same. What I have noticed is that if you do it somewhere with high EMI then it has a fit, if you do it in the middle of a field its better for longer.

    If i do it now sat at my desk it will accept it & be correct. If I then quit the app go to the window and re-launch it will ask me to reset and do the figure of 8 dance again... But it will then work a bit longer if I exit/open the app again.
  11. BigwhiteUK's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,273 Posts
    Global Posts
    1,278 Global Posts
    PIN
    24CA5D48 PB pin 502763C8
    #11  

    Default

    Its a waste of resources. Surely Rim could have gave as better offering than this; seems like an afterthought.
    9300, 9900, Z10, Z30 . PlayBook 64GB. Nexus 7 v2 Kit Kat
  12. Jeeper_73's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    PIN
    28BBF938
    #12  

    Default

    Same here. The compass sucks. A friend was showing his compass on his iPhone. He opened it and it just worked. I was glad I never said I have on on my 9900 too.

Similar Threads

  1. can't get videos to play
    By black_pearl in forum BBOS Movies / Videos
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2008, 02:41 PM
  2. Please Help: Verizon Pearl can't get video to convert!!
    By ryanori75 in forum BlackBerry Pearl 81xx
    Replies: 9
    Last Post: 01-13-2008, 09:34 AM
  3. Can't get Multialarm to work, please help!
    By colaberry in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-2007, 11:22 AM
  4. Can't get it to send pix through MMS :(
    By Hmaki123 in forum BlackBerry Pearl 81xx
    Replies: 1
    Last Post: 11-20-2007, 08:52 PM
  5. Can't get Hotmail to work on my VZW 8830
    By the_elf in forum BlackBerry 8830 WE
    Replies: 3
    Last Post: 11-14-2007, 10:56 AM

Posting Permissions