Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
  1. john616's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default How to get whatsapp disabled over 3G and work over wifi only

    Hi,

    I was wondering if there were a way to disable whatsapp so that it would only work over wifi. I'm leaving abroad and signed up for the BB international plan at Tmobile, but that does not include web access and third apps, so I know I will be charged if I use it over 3G. Even though I exit whatsapp and close the app, I still receive messages so I don't know if there's a way...

    Thanks for your help,

    Jonathan
  2. imaplayer_y2k's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    #2  

    Default

    Im going off a hunch here, but if you type in applications on the home screen and the click application management, look for whatsapp and click on edit permissions. Where it says connection at the top, change it to Deny, but when you have WiFi connection change it back to allow. See if that works..
  3. john616's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Thank you!

    I really thought it would work but no... I think it can't because whatsapp is saying that it "cannot function without all of the required permissions".

    So I guess there's no way...

    Thank you for your help!
  4. jack57's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    73 Posts
    PIN
    Blue
    #4  

    Default

    Hi John, yes it can be done. I used whatsapp in Spain this summer. Just turn off mobile network, hook up to wifi, send and receive whatsapp messages. Turn on mobile network when done. I had no problems.
    UPSTATE IN BLUE NOT Upstate in Black I'm from upstate! Are you?
  5. puravc's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #5  

    Default but how to disable/stop whatsapp

    But how to stop whatsapp once done sending/receiving msgs? Else, whatsapp will receive msgs and hence charges will apply - isnt it?

    Thanks.
  6. superduperspidy's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #6  

    Default

    I want to use it on wifi, with my mobile network active. like the way it can be done on an android phone. just switch the data off & enable wifi.
    I tried putting my data on off mode in BB & using whatsapp over Wifi, but it doesnt work.
    Regards,

    Amey
  7. BlackJack-21's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    141 Posts
    #7  

    Default

    I use whatsapp over wifi but that's because I don't have a data plan. I just looked at the settings and I don't think you can toggle between cell data and wifi.

    Maybe in future updates.

    "My toast is better than yours!"

Similar Threads

  1. How to get the 5.0 OS and is it worth upgrading?
    By lemmiwinks in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 30
    Last Post: 10-18-2009, 12:12 PM
  2. How to get the 5.0 OS and is it worth upgrading?
    By lemmiwinks in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 29
    Last Post: 10-16-2009, 04:54 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 04-24-2009, 10:24 PM
  4. how to get your sms email browers and mms to work
    By Romeo III in forum BlackBerry Storm
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2008, 08:35 PM
  5. how to get full screen watchin youtube and videos
    By nightdreamor in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2008, 10:23 PM

Posting Permissions