Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 12 of 12
  1. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Help please :) internet issues

    Hi all,

    I have a Bold 9900, and while in general it's a good phone, I have internet issues. I can't load certain sites, even if they're html based. I'm not sure the reason, most of them worked (poorly) on my old 9700. The page will load, and an icon will appear on the top of the screen, but nothing is displayed. Maybe it's a font size, or encoding issue? Example websites that don't function - Futureshop.ca, movember.com, even the crackberry forgot username link didn't work. I have tried with almost every internet option on or off, and it happens on my cell network, and home wifi. Some of the sites will work slightly with the Opera mini browser, but I want to use the native blackberry browser.

    Thanks in advance!
  2. berryraptor's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    26 Posts
    #2  

    Default

    what is the little icon that appears at the top of the page? if its an orange square it means that the page is still downloading. only thing else i can think of is a plug in issue, like the bb not supporting flash or shockwave, even though those websites you mentioned didnt seem very graphics intence.
    no help i know lol
  3. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Its the logo for the webpage, as if it had completed loading. Ironically I also have the problem when using certain sites DESIGNED for BlackBerry, like the weather network!
  4. berryraptor's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    26 Posts
    #4  

    Default

    i really have no idea then
    i mean i suspect youve done the obvious like update your software and all that tho...
    sorry bout that lol
  5. Phill_UK's Avatar
    CrackBerry Wiseguy

    Posts
    12,707 Posts
    Global Posts
    12,723 Global Posts
    #5  

    Default

    Not sure what your issue is, but all 3 of your example sites load fine for me...





    • That's Phill… with 2 L's
  6. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    I've updated to the latest software, last week yes. And those photos do look good, I have no doubt they work for you Phil. I'm wondering why they don't for me! What are your font and text encoding setting?
  7. Phill_UK's Avatar
    CrackBerry Wiseguy

    Posts
    12,707 Posts
    Global Posts
    12,723 Global Posts
    #7  

    Default

    My browser settings are pretty much default...

    • That's Phill… with 2 L's
  8. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #8  

    Default

    I use the same settings. Quite frustrated about this. I try this site The Weather Network Mobile and it loads, then disappears instantly when it appears to be completed. I've tried re-registering my phone, all kinds of things.
  9. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default

    No more ideas Crackberry crew?
  10. southlander's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    6,329 Posts
    Global Posts
    6,331 Global Posts
    PIN
    32FE97BA
    #10  

    Default Help please :) internet issues

    Try turning off wifi and using only the cell modem. I have seen on my bold, cases where I have very weak wifi and the phone will be using the much slower wifi when it should not, leading to stalls on loads.

    The bb os seems to prioritize using wifi regardless of whether the 3G connection has superior data throughput.

    Anyway that's my observation.

    You said it does this on cellular as well. But I am not sure if you might still be connecting to dodgy wifi.

    Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk
  11. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #11  

    Default

    Southlander - it happens on cell, wifi, really anytime, anywhere, in Canada, Europe and indeed everywhere I travel! If I didn't know better I'd say its some kind of virus - but we all know its impossible on BB. It happened before the last two software updates, and continues with the latest.

    Everything Leanjones22 said after thanks in advance is 'X'd out for me aswell. Those sites work on Opera mini. Its as if the blackberry browser is blocking them for some reason.
  12. malcolmtoronto's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    7 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    Problem fixed!!! I for some reason had installed 'searchit' for OS6-7. This way blocking some sites, I've erased it and boom, full featured internet once again! Thanks to all who replied! Can't wait for blackberry 10!

Similar Threads

  1. help please :( (internet)
    By anil_lfc in forum BlackBerry Curve 85xx
    Replies: 2
    Last Post: 12-11-2010, 08:14 AM
  2. Help! BB Internet Issue
    By JackiB in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2010, 12:18 PM
  3. Help Please -- Video Issue
    By uncle_paulsy in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 2
    Last Post: 08-10-2009, 09:39 AM
  4. Help please: Billing issue
    By itzbilly in forum T-Mobile
    Replies: 9
    Last Post: 04-25-2009, 12:18 AM
  5. help please icon issues
    By omran in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 5
    Last Post: 10-14-2008, 06:14 AM

Posting Permissions