1. Richard427's Avatar
    Using 6.0, Bundle 3049 .. When I leave home (UMA) and step outside (normally 3g), signal now shows No Service; I have to turn device off and then back on. Any suggestions? Much thanks !
    02-10-13 06:58 PM
  2. raino's Avatar
    There's a setting for UMA, make sure yours doesn't say "WiFi only." My 9780 is down right now, but I believe it's a setting under "Mobile Network Options."
    02-11-13 12:32 AM
  3. Richard427's Avatar
    Thanks. Mine has the setting: WiFi Preferred, so that's not it.
    02-11-13 05:52 AM
  4. raino's Avatar
    Did you upgrade/downgrade your OS recently? If so, did UMA work better previously?
    02-11-13 09:09 AM
  5. Richard427's Avatar
    Yes. T-Mo made it seem madatory to upgrade my Bundle from 1879? to 3049, and that is when it began. This problem used to occur (after the upgrade) about 5% of the time - now about half the time. Everything else is working fine. I'm liking my 9780; I seem to be the only user who likes a smaller device as I use it really only for text and use my iPad for playing. Oh - UMA by itself always worked fine - problem only occurs when I leave UMA for the great outdoors ! Thanks !
    02-11-13 10:17 AM
  6. raino's Avatar
    You don't have to upgrade (or keep) the OS update T-Mobile rolled out. If there aren't any significant improvements/features in this latest build, you can always downgrade back to the previous build.
    02-11-13 11:06 AM
  7. Richard427's Avatar
    Oh - Didn't know that. And I just googled how to do it. Thanks BTW, any real advantage to a 9900 @ n/c ??
    02-11-13 11:22 AM
  8. raino's Avatar
    I don't know what n/c is, sorry. But as for the 9900, it does not have UMA, only WiFi calling. Plus its camera does not have autofocus either.
    02-11-13 12:04 PM
  9. Batter Pudding's Avatar
    I use UMA heavily on UK EE network. Swapping between home UMA and external 3G is smooth. I often walk from my neighbours on UMA to my house on UMA and across to 3G without any noticeable problems. Use it on multiple brands of routers as I often find myself in basements relying on it.

    I use the .666 OS release. That is bundle 2921 according to the Blackberry Desktop Software. I have certainly found it is among the best at handling UMA calls.
    02-12-13 02:15 PM

Similar Threads

  1. Switching from UMA to 3G or EDGE....calls dropping
    By morry.korinow in forum BlackBerry Bold 9700
    Replies: 12
    Last Post: 02-18-10, 12:48 AM
  2. No BB icon next to 3G on Bold
    By eugenehong in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 10-19-09, 09:56 AM
  3. After 282 install, no BB logo next to 3G, no data!
    By nick8545 in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 6
    Last Post: 06-28-09, 01:54 AM
  4. no signal after trying to update os
    By katsouls in forum Storm OS Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-24-09, 08:14 AM
  5. problem switching back to 3G when on a call
    By bcbold in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 2
    Last Post: 12-16-08, 04:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD