Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 26
  1. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Accidentally deleted my camera icon...help

    I deleted the camera icon because on my Blackberry tour, you could access the camera option by going to media, and then going to pictures. For whatever reason, in this newest version, you cannot.

    So my accident, I did delete the icon. And now, i have no idea how to get it back. I tried a couple backup features on the desktop manager, and have tried to do a couple other things and to no avail.

    Anyone have any ideas? Thanks.
  2. E_Brown's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    819 Posts
    Global Posts
    1,737 Global Posts
    #2  

    Default

    It may just be hidden. In the menu hit the bkackberry button show all. See if that helps

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  3. trev9065's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    128 Posts
    #3  

    Default

    Most likely it is hidden or misplaced in some random folder.
  4. OhYeah1's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    43 Posts
    Global Posts
    45 Global Posts
    #4  

    Default

    You can not "delete" the camera icon.
    You have either moved it to a different folder, or you clicked the "hide" button.
  5. KJowers's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    336 Posts
    Global Posts
    456 Global Posts
    #5  

    Default

    If all else fails reset your theme defaults. Maybe the icon will come back? But you'll have to reorganize your berry.
  6. titusilvering's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    753 Posts
    Global Posts
    754 Global Posts
    PIN
    Can't let you know cuz she's my GF!
    #6  

    Default

    Waahahahah.

    Yes it can never be delete. So it must be hidden!

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  7. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    I do not have any hidden icons on my home screen or in any folders. I did try to reset my theme, but it didn't bring back the camera icon.

    Any other ideas of where it may have been moved or how to get it back?
  8. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #8  

    Default

    I mean is there any way to search for it? I tried searching using the search icon and cannot find any camera option.
  9. cookieronster's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    150 Posts
    #9  

    Default

    Quote Originally Posted by MarkLamp View Post
    I mean is there any way to search for it? I tried searching using the search icon and cannot find any camera option.
    my guess is that it is hidden i the media folder, if not then idk what you did...it's not easy to delete the camera.

    BTW: Wrong Forum.
  10. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default

    I literally believe it allowed me to delete the Camera icon. I did not think much of it, as an icon is just a routing point to an application. I believed, as in my Tour that i just had a few days ago (the reason im posting in the bold forum) that I could access the camera from the pictures application within Media.

    My Stock bold cannot do that. I have found the "drivers" for it under the core applications in the options folders, but I cannot do anything to access it.

    I have checked every single folder on my BB, searched for the Camera using the search application under a few different names, and have found nothing.

    I am wondering if verizon/rim can push one Ota. Just seems like a silly problem.
  11. BrianM23's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    224 Posts
    Global Posts
    226 Global Posts
    PIN
    - Ask Me -
    #11  

    Default

    Silly question, do you have a bold WITHOUT a camera?

    If you do then try to route a convenience key to the camera, or use quicklaunch. Or in worst possibilities reload your OS. Another stupid idea, go to the compose mms screen then hit attach photo and see if camera is an option for the photo source.
    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Last edited by BrianM23; 07-18-2010 at 02:14 PM.
  12. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    Yea I have the camera.

    1. How do you route a convenience key? That was going to be my next step.

    2. I did...and it only allows me to attach a pre existing photo that I have on my memory card from my tour.

    I appreciate you guys trying to help me. I'm hoping to get this figured out.
  13. Newfangled Gizmo's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    303 Posts
    #13  

    Default

    Quote Originally Posted by MarkLamp View Post
    Yea I have the camera.

    1. How do you route a convenience key? That was going to be my next step.
    Options>Screen/Keyboard
    Right Side Convenience Key opens: (select app)
    Left Side Convenience Key opens: (select app)
  14. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #14  

    Default

    I don't know how I did it but I guess it's official I somehow removed the camera option. Camera is not an option in the drop down list for the convenience keys.

    Who would have thought removing the icon for the direct hot key would remove the entire application? Guess it's time for a replacement phone or something...
  15. Yzf600rmb's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    329 Posts
    #15  

    Default

    Quote Originally Posted by MarkLamp View Post
    I don't know how I did it but I guess it's official I somehow removed the camera option. Camera is not an option in the drop down list for the convenience keys.

    Who would have thought removing the icon for the direct hot key would remove the entire application? Guess it's time for a replacement phone or something...
    You can NOT delete an icon that is part of a Core App.
    Either way... reload the OS from your computer.
  16. Newfangled Gizmo's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    303 Posts
    #16  

    Default

    One more thing to try:
    Reset the theme. Options>Theme>Menu button. Choose Reset Theme Defaults
    then look to see whether the camera icon is restored. Use Show All again as well.
  17. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #17  

    Default

    Quote Originally Posted by YZF600RMB View Post
    You can NOT delete an icon that is part of a Core App.
    Either way... reload the OS from your computer.
    Then what do you think it is? A broken OS or something? Camera is not listed under the convenience keys for my BB Bold.

    If I can't delete it...how is it gone?
  18. Jude526's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,792 Posts
    Global Posts
    4,857 Global Posts
    #18  

    Default

    As the previous post stated you should reload the OS you can't delete the camera from your device.


    Have an Incredible day !
    Phoenix Suns Rule !
  19. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #19  

    Default

    Verizon just confirmed the OS had somehow deleted the application, as it has no way of being accessed. I am wiping the OS as we speak.
  20. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #20  

    Default

    Verizon had me restore the OS, we went through every single folder unhiding ever single thing (I didn't hide anything in the first place) and did not come up with an outcome.

    Tried using the backup that I first used when i got the phone, but to no avail.

    Verizon is sending me a replacement I guess, seems silly over an icon. But it is really not there and as Verizon said, there is no way to access it on my phone.
  21. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #21  

    Default

    Don't mean to bump and spam this board (sorry guys) but it is apparently possible that the routing to the camera CAN be removed.

    Maybe not manually, but somehow, while using the Bold in the only 5 days i've had it, the Camera routing had been deleted, and it is unable to be recovered even with a hard reboot or a reinstall of the os (the verizon tech manager even said he had no clue what was up)

    So we may see more of this in the future with other 9650 devices, I don't know. Just saying it IS possible to be removed. Whether by accident or on purpose.

    But I do appreciate you guys trying to help me. I am a bit of a noob when it comes to the blackberry OS.
  22. Accidental Post's Avatar
    Slayer of Misinformation

    Posts
    5,346 Posts
    Global Posts
    5,378 Global Posts
    PIN
    Smartphones are for Smart People
    #22  

    Default

    Well the easiest way to fix it would have been to grab BBSAK and the OS install the OS on the computer and get the COD file for the camera and reload it VIA BBSAK.

    net_rim_bb_camera.cod is the file
    "Do you want to sell sugar water or do you want to change the world?"

    Steve Jobs to John Sculley the then CEO of Pepsi.

  23. MarkLamp's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Thread AuthorThread Author   #23  

    Default

    Ok a little (ok beyond little) upset with Verizon. So they decided to send me a replacement phone....and it arrived in a very timely manner (just a few minutes ago)

    IT DOESN'T HAVE A CAMERA ON IT. Now that's a cruel joke.

    I have been without a solid working phone for a few weeks now. It's tough paying all the major data charges when i cannot use the phone. I am NEVER an angry customer, as I work in retail myself, but this is sad.

    For the first time ever, i'm going to ask for some compensation for this. Just maybe a credit to the bill, or something minor like that. I don't expect a red carpet, just something minor to say the last 4-5 replacements we've sent you have been defective. (save the last one, the camera issue may have been my fault)
  24. Randy Foss's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #24  

    Default

    I was moving around my apps on my blackberry playbook and I removed all apps out of the hot bar then move the ones in that I wanted then I was moving the camera app and the photo app and there they where gone the only way I can access those apps is throw the video app by sliding from the top and also I can't place any other app in the hot bar so it's blank and it looks weird and I don't want that I only got my blackberry playbook for Christmas 2012 and right off the start something is wrong. I can live with this for a bit but I want to fix it. Please can someone help me with this problem I would greatly appreciate it from who ever helps just please someone help I am only 12 and I don't know much about it I want to fix this
  25. RandyFoss's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #25  

    Default

    I am the same guy but I got it fixed now thx anyway
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions