Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 21 of 21
  1. RC_Cola's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Bold Crashes My Router

    Hi Guys,

    When I turn on my Bold WIFI, it crashes my Verizon FIOS Router. I have to power cycle my router and restart all my network PC's. Any clues as to why this is happening?

    RC_Cola
  2. Username00089's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    11,423 Posts
    #2  

    Default

    What in the world....

    Are you absolutely positive this is being caused by the phone? Or maybe the router is what might be defective? Have you tried to connect another wireless device to your router also to make sure it's not only the Bold?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  3. alexfair's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    10 Posts
    PIN
    249FD835
    #3  

    Default

    I've been having similar problems. not sure if its my cracked out linksys router or not.
  4. LondoJowo's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    440 Posts
    Global Posts
    441 Global Posts
    PIN
    to beans and cornbread
    #4  

    Default

    No issues here with an AT&T Uverse 2WIRE router.
    BlackBerry Bold OS (4.6.0.282 hybrid) Unbranded & Unlocked
  5. RC_Cola's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    Yes, I have 2 notebooks, 1 desktop and a HP all-in-one connected wirelessly to the router for months with no problem. The issue started when I got my Bold.
  6. skyjackal's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,731 Posts
    PIN
    G!
    #6  

    Default

    Wow. That's odd. I assume you have deleted your wifi configuration and set it up all over again?

    "Menís lives lead to certain ends. But if those lives be changed, will not the ends be changed?"
  7. RC_Cola's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    I purchased a Bold last month and had the same problem. I replaced that Bold with another one on the 10th. The new one is also causing the same problem.
  8. thehawkins's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    326 Posts
    PIN
    2a26ceb1
    #8  

    Default

    What model router and what firmware is on the router?
  9. Prind86's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    #9  

    Default

    that weird, I have two laptops, iphone, n bb connected to my Verizon Fios Router and it has never crashed. Maybe call Verizon for a replacement, may be the router itself.
  10. ninja please's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,426 Posts
    PIN
    ATAS PARA TODOS!
    #10  

    Default

    I think you should call a priest, exorcise them demons.
  11. RC_Cola's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #11  

    Default

    Problem is solved. Yesterday, I changed the wireless channel setting from automatic to channel 11. The router has not crashed yet.

    RC Cola
  12. Hosehead's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    297 Posts
    Global Posts
    572 Global Posts
    #12  

    Default

    I have been using my Bold for several months on Verizon FiOS without an issue. Odd...
    FTM-PTB-EGH

    "I'm an occasional drinker, the kind of guy who goes out for a beer and wakes up in Singapore with a full beard."
    -Raymond Chandler
  13. CurlyFatAngry's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    95 Posts
    #13  

    Default

    Have been having similar problems but thought i'm just crazy, was too embarrassed to talk about it cause it just doesn't make any friggin' sense
  14. papped's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    15,881 Posts
    Global Posts
    17,128 Global Posts
    #14  

    Default

    That's a router problem. No device connecting to your router should crash it regardless of what connection issues it has...
  15. adalgiso's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    14 Posts
    #15  

    Default

    I was going to suggest turning off UPnP, it sometimes causes problems with my router when things try to autoconfigure themselves.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  16. wrrecked's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    222 Posts
    PIN
    24A15E95
    #16  

    Default

    Dude I have Verizon FiOS and mine works just fine. I have my PS3 and my Mac all on the wireless. And my mom's computer works just fine which is connected straight to it. Call Verizon, your box maybe defected.
  17. eclipxe's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    47 Posts
    Global Posts
    74 Global Posts
    #17  

    Default

    I thought I was crazy too, but I had the same issue. Verizon FIOS router - I have 9 different wireless device connected for several months, connect my Bold and then randomly I get the entire connection dying (even my wired LAN connection). Turning off WiFi on the Bold fixes things...crazy, huh?

    I'm trying the new wireless channel. Will report back if it works.
  18. shanek83's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    117 Posts
    #18  

    Default

    my 9900 does this, no amount of fiddling on the phone or router has helped so far, I have plenty of other devices (laptops pcs/macs, printers, ipads, androids, television, voip, etc) on my wifi with no issues. The second I connect the bold to the wifi, the entire house grinds to a halt. I've given up trying, it's too slow to attempt to browse the web on anyway ;-)
  19. Henk Noordermeer's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #19  

    Default Same here, Blackberry bold freezes my sitecom router after a certain period (5-10 mins)

    I've tried to set the channel to a preset instead of 'auto' on the wireless router setting now. Let's see if i can connect afterwards to confirm it helped ;-)
    It's pretty annoying, as only my blackberry causes this freeze of the router.. Other devices and my previous blackberry did never cause any problems.. Very frustrating as this is yet another thing that annoys me about the blackberry.
  20. Henk Noordermeer's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #20  

    Default

    Ok, so it didn't solve the problem. My router freezes when I connect the BOLD via wifi to the home network.

    As this occurs with no other WiFi device, it must be something weird that the BB does.. I'm sure BB knows about this problem.. But i don't care anymore; have given up faith in RIM... Sad...
  21. shanek83's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    117 Posts
    #21  

    Default

    lol, I wouldn't say I've given up on RIM altogether, but I have definitely given up trying to WIFI my 9900 :-)
    "Once you can accept the universe as matter expanding into nothing that is something, wearing stripes with plaid comes easy" Albert Einstein

Posting Permissions