Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 31
Like Tree3Likes
  1. Saf
    Saf is offline
    Saf's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Start a new line whilst texting or using bbm?

    Hi

    Still getting used to using the Z10 touchscreen keyboard.

    How do I start a new line whilst texting or whilst using bbm?
    amjass12 likes this.
  2. dscsayers's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    69 Posts
    Global Posts
    73 Global Posts
    #2  

    Default

    Have you tried shift+return?
  3. Saf
    Saf is offline
    Saf's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    There isn't a return key, just a send key.

    shift + send just sends the unfinished message.
  4. thorstenpleasefixit's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    127 Posts
    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by dscsayers View Post
    Have you tried shift+return?
    there isn't a return key. It's not obvious how to do this, I'm sure there must be a way though.

    edit: there isn't a return key on the Text Message keyboard. For emails, there is. For texts, it's replaced with SEND.
    ==========================================
    - Avid fan of BB 9700 and 9850 - the 5mp camera addition made life so much easier (even though it was fairly crap!). Waited a long time for a Q10, including being 5 months past my 'upgrade' date from the carrier - lost my nerve and got the Z10 1st Feb 2013. Probably switching back to a 9900 while I wait for OS fixes/upgrades. Proud Londoner (that's in the UK, guys!)
    http://www.thorstenfixplease.co.uk/
    ==========================================
  5. sala7's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    #5  

    Default

    any resolutions?
  6. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #6  

    Default

    There is absolutely 100% no way to do this now. It is rumored to be resolved in the next software update.

    For now the only workaround is to cut and paste a line break from another app.
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com
  7. mnokia's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    162 Posts
    #7  

    Default

    For now, I type my longer messages in 3rd party Memo Pad app and copy/paste.

    Posted using CrackBerry App on BB10
    Self proclaimed Crack[berry]Head...
  8. timastyle's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    57 Posts
    #8  

    Default

    Why would you need to put a line break in a text? I'm trying to think of a case when I'd need it, but can't come up with anything (not saying there isn't a reason).
  9. Saf
    Saf is offline
    Saf's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default

    When typing an address or sending a list.

    Posted using CrackBerry App on BB10
  10. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #10  

    Default

    Or when I just want to...









































    ...






































    ...keep someone in suspense.
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com
  11. SummersLastNight's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    179 Posts
    #11  

    Default

    Lol.

    Again it comes down to just cause you don't use it...doesn't mean others don't. I used it all the time.
    RobertM24 likes this.
  12. Saf
    Saf is offline
    Saf's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    My son has Galaxy S3 , text messaging looks a lot more exciting compared to Z10.

    None of my auto text / word substitutions work within text app.


    Posted via CB10
  13. pat-wallace's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    143 Posts
    #13  

    Default

    I have a solution for you maybe add a line break as a word substitution for xx to insert it?

    Posted via CB10
    BlackBerry Elite Member
    Follow me @PatWallace
    #teamblackberry
  14. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #14  

    Default

    Quote Originally Posted by pat-wallace View Post
    I have a solution for you maybe add a line break as a word substitution for xx to insert it?

    Posted via CB10
    Unfortunately that doesn't work as Word Substitution also doesn't work in text (regardless of whether you have it turned on in settings or not). But that's irrelevant because there is no way to put a line break in Word Substitution. You can Only put the substitution on a single line.

    The ONLY way to do it right now is to cut and paste from another app.
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com
  15. Championized's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    #15  

    Default

    Spacebar to the end of line. The next keystroke goes to the next line.
  16. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #16  

    Default

    Quote Originally Posted by Championized View Post
    Spacebar to the end of line. The next keystroke goes to the next line.
    Thats not the same thing. If the recipients phone shows more or less characters per line then it will either not be on a new line or it will start halfway through the next line.

    Or even on your phone if you turn it to landscape it is no longer on a new line.
  17. Saf
    Saf is offline
    Saf's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    60 Posts
    Thread AuthorThread Author   #17  

    Default

    Any solution to this?

    Posted via CB10
  18. Andrew4life's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,670 Posts
    Global Posts
    2,671 Global Posts
    #18  

    Default

    I also don't really see the reason why you would need to start a new line.
    If it's for suspense, just send the message, send a couple of blank messages, then continue your message.
    Heck, my friend sends me sentences that are split up in to several messages sometimes.
  19. Thunderbuck's Avatar

    Posts
    5,282 Posts
    Global Posts
    5,283 Global Posts
    PIN
    2B6927F7
    #19  

    Default

    Quote Originally Posted by Andrew4life View Post
    I also don't really see the reason why you would need to start a new line.
    If it's for suspense, just send the message, send a couple of blank messages, then continue your message.
    Heck, my friend sends me sentences that are split up in to several messages sometimes.
    Dude, there's good reasons. Don't argue.

    Known bug, presumably will be fixed.

    Posted via CB10





    "Max Power doesn't 'cuddle'! You strap yourself in and feel the Gs!"
  20. knownastron's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    229 Posts
    Global Posts
    230 Global Posts
    #20  

    Default

    How was this forgone when they were putting together the OS? BlackBerry is #1 for messaging... how did they not pay attention when it came to a messaging feature?
  21. Andrew4life's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,670 Posts
    Global Posts
    2,671 Global Posts
    #21  

    Default

    Quote Originally Posted by Thunderbuck View Post
    Dude, there's good reasons. Don't argue.

    Known bug, presumably will be fixed.

    Posted via CB10
    Not trying to argue. I just honestly can't think of a scenario where you would need to do this in BBM or text.
  22. CJH_'s Avatar
    Resident CrackBerry Wizard

    Posts
    14,920 Posts
    Global Posts
    14,970 Global Posts
    #22  

    Default

    Quote Originally Posted by pat-wallace View Post
    I have a solution for you maybe add a line break as a word substitution for xx to insert it?

    Posted via CB10
    Doesn't work for me.

    Posted via CB10
    Posted from my awesome QNX powered Q10 or my penguin powered laptop

    My Channel: Geeks United C00122408
  23. RJ_Motivation's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    94 Posts
    #23  
  24. GeneralHerzog's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    294 Posts
    #24  

    Default

    Tap the space bar so the cursor goes to the far right. When it disappears, bobs your uncle. The next time you type it will be on the line below

    Posted from the CB App on my White Zed 10
    This message was most likely posted from my PlayBook LTE, or my White Zed 10, or perhaps my HP laptop on my 10's wifi hotspot. Point is, BlackBerry played a part in this message!!
  25. SAMinCAN's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #25  

    Default I have the answer to your problem - looks like i cracked it

    Hello guys and gals
    looks like i have found the solution to your problem.
    It had been bugging me for a long time as well. I would just press the space key many times to get to the next line. Now i have the soultion: Type whatever u want and to move to the next line press the key next to and on the left hand side of 0. This will take you to the next ,ine without sending the message. Easyyy righ now, whats the bonus for solving this issu for u all
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Cannot Send Texts or Use Web...
    By LogansMummy in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 0
    Last Post: 09-30-2011, 10:36 AM
  2. "P" key stick when texting or using BBM
    By mortician69 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 08-01-2010, 01:38 PM
  3. "P" key stick when texting or using BBM
    By mortician69 in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 13
    Last Post: 08-01-2010, 01:38 PM
  4. New 8530 No texts or email
    By bby31288 in forum BlackBerry Curve 85xx
    Replies: 5
    Last Post: 02-10-2010, 11:43 AM
  5. New blackberry user wanting to use BBM
    By StevenP198821 in forum Discover BBM Friends
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2009, 05:08 PM

Posting Permissions