Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 25 of 25
  1. shadeofdawn's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    174 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Picture Password not working

    Is anyone else having problems with picture password? The settings option keeps disappearing. I set it up, then go to lock and it doesn't use picture password. I wonder if a simple restart will fix it.

    Posted on my Q10
  2. ForzaStevo's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    225 Posts
    #2  

    Default

    Same issue as the z10. Gonna restart.

    Posted via CB10
  3. Lobwedgephil's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    124 Posts
    Global Posts
    125 Global Posts
    #3  

    Default

    Does this update also bring that simple password option that 10.1 brought to the z10?
  4. shadeofdawn's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    174 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    No signs of simple password here.

    Also a simple restart didn't fix the issue. Gonna let the OS settle for a bit. Maybe do a battery pull later.

    I found another password glitch: one of my emails requires a password, but I was able to disable my password completely.

    Posted on my Q10
    Thanked by:
    Lobwedgephil (01-29-2014) 
  5. ForzaStevo's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    225 Posts
    #5  

    Default

    Just did a restart, and it works fine.

    It's there, and accessible.

    Posted via CB10
  6. polytan02's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    437 Posts
    #6  

    Default

    On my side, the optio for Picture Password appears and disappear.

    Same as others : one of my account imposes me to have a device password. I'm not on BES. (Exchange 2007)

    Posted via CB10
    Blackberry 8900 -> 9700 -> 9800 -> And now Z10 & Playbook !

    I love sailing...
  7. ramsrule45's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    34 Posts
    #7  

    Default

    I don't even see an option for picture password. Is it supposed to be in the right menu when you open a picture? I have restarted 3-4 times since the update.
  8. FCSC's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,076 Posts
    #8  

    Default

    Quote Originally Posted by ramsrule45 View Post
    I don't even see an option for picture password. Is it supposed to be in the right menu when you open a picture? I have restarted 3-4 times since the update.
    It won't be on the right menu when opening a picture.

    Settings - Security and Privacy - Device Password - and then you see an option to turn Picture Password on or off.
    Q10
    Leak 10.3.0.1154
  9. shadeofdawn's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    174 Posts
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default

    A battery pull later and it's still not working. Not sure what to do here.

    Posted on my Q10
  10. raxs1983's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #10  

    Default

    Same as everyone. I do have the option of Picture Password. Turned on, went through the process and set it up. Let device locked , and when slide up to unlock, get the normal unlock screen! When I do get back into settings, it shows Picture Password turned Off !
  11. polytan02's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    437 Posts
    #11  

    Default

    Do you have ActiveSync account with IT policy requiring a device password ?

    Posted via CB10
    Blackberry 8900 -> 9700 -> 9800 -> And now Z10 & Playbook !

    I love sailing...
  12. shadeofdawn's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    174 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    Quote Originally Posted by polytan02 View Post
    Do you have ActiveSync account with IT policy requiring a device password ?

    Posted via CB10
    I believe that I do. Is that prohibiting picture password? I was able to disable my password completely, which also seems like a glitch.

    Posted on my Q10
  13. polytan02's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    437 Posts
    #13  

    Default

    I have the same effect as you.

    I read that this imposition remove access to picture password. However, it seems that there is a bug along the line as we should not be able to eat picture password.

    On the other hand, if we are allowed to use "simple password", I don't know why we cannot use Picture Password, as it is as safe as simple password.

    I miss this feature

    Posted via CB10
    Blackberry 8900 -> 9700 -> 9800 -> And now Z10 & Playbook !

    I love sailing...
  14. eyQ10's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    31 Posts
    #14  

    Default

    Yup, having the same issue on my Q10, looks like a great feature though, can't wait to use it!

    Posted via CB10
  15. valsimot's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    #15  

    Default

    Having same issue. I do have an ActiveSync account that does impose a password requirement. I can turn the feature on, setup Picture Password. All is good. However, after locking device and then trying to unlock or as soon as I leave the Device Password screen and come back - Picture Password is turned off. Frustrating.
  16. shadeofdawn's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    174 Posts
    Thread AuthorThread Author   #16  

    Default

    The weirdest thing is that when the picture password toggle is there, you can disable passwords altogether (and it won't reset)

    Posted on my Q10
  17. Toone007's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    51 Posts
    #17  

    Default

    Yep, I have an active sync account with password...I can activate the picture password but it disappears when I go back to the main menu.

    BlackBerry Q5, Z10 and hopefully Z30
  18. amccray5's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    17 Posts
    #18  

    Default

    Same issue...
  19. nestorsg's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #19  

    Default

    Quote Originally Posted by shadeofdawn View Post
    Is anyone else having problems with picture password? The settings option keeps disappearing. I set it up, then go to lock and it doesn't use picture password. I wonder if a simple restart will fix it.
    As other posters have said, I do have an ActiveSync account that requires a simple password. This was making me mad, thanks for posting that info. Now I know I'm not crazy (it was there, now it isn't, he he he). I sure hope this gets fixed in the next update, since, having a picture password, requires a simple password, and the ActiveSync account requires a simple password.... so, if A=B and B=C, then by logic, A=C as well, right? I had a nice picture of a horse's ***, tail up, and the number I picked was 0, you can figure out where it was supposed to go...
  20. purplefish212's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    84 Posts
    #20  

    Default

    I have a Z10...When I toggle the picture and set it up, it seems as if it is fine until I lock my phone and I get the normal password. Also, the option keeps appearing and disappearing from the Privacy menu. Hope BB releases a maintenance update soon...
  21. polytan02's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    437 Posts
    #21  

    Default

    To avoid (some) issues with my Active Sync on 10.2.1, I had to de-activate picture password and use a normal text one.

    Posted via CB10
    Blackberry 8900 -> 9700 -> 9800 -> And now Z10 & Playbook !

    I love sailing...
  22. BB12MX's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    306 Posts
    #22  

    Default

    Same issue here ...
    I love picture password feature, hope can be enable later
    White Z10 | STL 100-3 Official: 10.2.1.537 aka 10.2.1.1925 | Telcel
    Previous OS Leak:10.2.1.1055 aka 10.2.1.176
    64GB PlayBook BB Lover
  23. BB12MX's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    306 Posts
    #23  

    Default

    I guess I can stop using that e-mail account (from work) so I can use this
    I do not get much e-mails on that account any way
    White Z10 | STL 100-3 Official: 10.2.1.537 aka 10.2.1.1925 | Telcel
    Previous OS Leak:10.2.1.1055 aka 10.2.1.176
    64GB PlayBook BB Lover
  24. ioan_calin's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    71 Posts
    #24  

    Default

    Funny thing happened to me: used simple device password one day, the next day it doesn't work, tried to set up a picture password, nada...One of the most applauded features of 10.2.1 not working. Tried restart, battery pull, nothing. I can't do anything to secure my "secure and safe" BlackBerry, one of the "most secure" (Ha ha) devices in the world. Secure, my a.., if I can't set up a simple password lock. These things are starting to get on my nerves...
  25. RobC450's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    22 Posts
    #25  

    Default Picture password just started acting "weird"

    I've been using picture password for a quite a while with no problems.

    A few days ago I wanted to change my password timeout setting and noticed the Picture Password option was turned off (even though picture password was working). So I toggled it back on, next reboot I'm asked for a password, went back into settings and picture password was turned on. It seems like the Picture Password setting and what's really happening are out of sync.

    I've tried pulling the battery and that didn't help.

Similar Threads

  1. Tinder from Snap on Q10 not able to confirm phone number
    By BrunoS4 in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 10
    Last Post: 07-08-2014, 12:35 PM
  2. I can not store contacts.
    By Craig Darby in forum General BBM Chat
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2014, 01:38 AM
  3. Kakao Talk on 10.2.1.537 not working. Pls help
    By HKMatt in forum Android Apps (Amazon Store & APK Files)
    Replies: 1
    Last Post: 01-28-2014, 04:51 PM
  4. Device/Picture Password Questions
    By 123nat in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2014, 03:02 PM

Posting Permissions