1. CrackBerry Question's Avatar
    my blackberry z10 wont turn on. i tried to press the power button. the red light shows. then the blackberry word logo. but when it comes to the colored logo (the blue one) it loads very slow and doesn't finish up to 100%. waited for it for several hours. still it wont open. what to do?
    12-01-14 02:03 AM
  2. santhoshmanikandan's Avatar
    Try hard reset. Press and hold the power button for few seconds till phone switches off and turns on again.
    If this doesn't work reload os

    Z10STL100-1/10.3.1.1154
    12-01-14 02:05 AM
  3. aymshayna's Avatar
    i leave it like that for hours then it automatically turns off. when i plug the charger. the led blinks. and then turns on. it loads fast on the colored logo. upto 100% but still it wont open.
    12-01-14 06:16 PM
  4. santhoshmanikandan's Avatar
    Reload the os using autoloader

    Z10STL100-1/10.3.1.1154
    12-01-14 06:37 PM
  5. aymshayna's Avatar
    all my files will be gone?
    12-01-14 06:39 PM
  6. santhoshmanikandan's Avatar
    Yup. Take backup using BlackBerry Link.

    Z10STL100-1/10.3.1.1154
    12-02-14 03:50 AM
  7. Jinxs1591's Avatar
    You will need to reload the OS using link or you can do non destructive using one of the many auto loader or saschi

    Posted via CB10
    12-02-14 04:43 AM
  8. aymshayna's Avatar
    i cant connect to my link. my laptop doesn't recognize my phone.
    12-02-14 06:24 PM
  9. BigBadWulf's Avatar
    Only solution for this will be an autoloader. Sorry, but I hope you have a backup already, cause you're going to lose some things if not.

    Don't worry that the PC doesn't see it. Download one of the autoloaders, I'll get you a link to something official and stable. Download, unzip, right click the unzipped exe file. You'll see the command prompt pop up, and when it says Connecting to Bootrom:, plug the phone in. It should boot then have a green LED. If it doesn't after 5 minutes, hold the top button till it shuts off. Load takes 15 minutes tops. Do not touch it till the command prompt goes poof on the PC. Then it should boot. Go through setup, then you can do a restore if you have one.
    sam81 likes this.
    12-02-14 08:57 PM
  10. BigBadWulf's Avatar
    Dagnabit! Forgot to ask. Which model Z10?
    12-02-14 08:59 PM
  11. aymshayna's Avatar
    i dont know what version it is now. i updated it twice.
    12-02-14 09:07 PM
  12. BigBadWulf's Avatar
    If you updated it using an autoloader, use one of those, but the first one that worked.
    12-02-14 09:18 PM
  13. aymshayna's Avatar
    it was the official update.
    12-02-14 09:21 PM
  14. BigBadWulf's Avatar
    Still have your box? Otherwise, IIRC it's under the battery.

    Edit - What you're looking for is STL100-X. Need the X. It will be anything from 1 to 5.
    12-02-14 09:24 PM
  15. aymshayna's Avatar
    STL100-1
    12-02-14 09:41 PM
  16. Abhishek Purba's Avatar
    Visit blackberry.com/update.

    It will ask u to connect the phone to the pc/laptop.
    Make sure u have link installed on it.
    Ur data will be gone.

    I fixed the same issue thru this process on my z10-stl001.


    Posted via CB10
    BigBadWulf and aymshayna like this.
    12-02-14 09:48 PM
  17. aymshayna's Avatar
    trying this now
    12-02-14 09:53 PM
  18. BigBadWulf's Avatar
    12-02-14 09:53 PM
  19. BigBadWulf's Avatar
    Good luck kiddo! It's worth a try.

    That's @ Abhishek Purba's post
    12-02-14 09:56 PM
  20. aymshayna's Avatar
    always error
    12-02-14 10:32 PM
  21. aymshayna's Avatar
    and i already have the latest version
    12-02-14 10:33 PM
  22. BigBadWulf's Avatar


    Use the autoloader.
    12-02-14 10:38 PM
  23. aymshayna's Avatar
    yep. guess i have no other choice.
    12-02-14 10:42 PM
  24. santhoshmanikandan's Avatar
    Hey. Download any autoloader for your phone. Also sic multi wipe. First open sic multi wipe after that process gets completed install new os using autoloader. Hope this fixes the problem.

    Z10STL100-1/10.3.1.1154
    12-02-14 11:21 PM
  25. BigBadWulf's Avatar
    Hey. Download any autoloader for your phone. Also sic multi wipe. First open sic multi wipe after that process gets completed install new os using autoloader. Hope this fixes the problem.

    Z10STL100-1/10.3.1.1154
    I don't see the point in wiping, unless there's a specific reason for it. Let's just get the phone working.
    12-03-14 06:46 AM
30 12

Similar Threads

  1. Finally gave up on Facebook by BlackBerry
    By Tim Querengesser in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 55
    Last Post: 12-07-14, 03:08 PM
  2. Why won't Blackberry Link sync?
    By ILUMINATIUNDEAD in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 12-04-14, 12:55 PM
  3. Two Weeks in & Battery Life Starting to Climb
    By Tornado99 in forum BlackBerry Passport
    Replies: 4
    Last Post: 12-04-14, 11:48 AM
  4. Blackberry Link won't sync!
    By ILUMINATIUNDEAD in forum BlackBerry Passport
    Replies: 6
    Last Post: 12-02-14, 03:54 AM
  5. Why am I unable to start BIS?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 12-01-14, 12:37 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD