1. navinyadav74's Avatar
    Ok guys, I must confess I did mess up with firmware upgrade process. Yesterday I downloaded the unofficial leaked firmware for BlackBerry z10. It had only one file of 1.33 Gb which was a .exe file. What I did then was I connected my phone to the PC via USB and ran the exe file. When the phone started it wasn't upgraded to 10.3.1.1151. I noticed that now I cudn't make calls with the phone now. Whenever I make call it shows the following message :
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141124_182441_edit.png 
Views:	203 
Size:	41.0 KB 
ID:	316597
    Everything else works fine. There's no prbm wid sim as it works fine in other phone. Kindly help. What's wrong and how can the prbm be corrected.

    Posted via CB10
    11-24-14 07:16 AM
  2. QXS's Avatar
    you should try side loading the radio.
    11-24-14 07:21 AM
  3. navinyadav74's Avatar
    Which version of radio?

    Posted via CB10
    11-24-14 07:24 AM
  4. QXS's Avatar
    What OS version are you running?
    11-24-14 07:29 AM
  5. navinyadav74's Avatar
    In my settings I can see OS version as 10.3.0.1052 and radio version 10.3.1.1152.

    Posted via CB10
    11-24-14 07:33 AM
  6. QXS's Avatar
    10.3.0.1052 for all devices

    scroll down a bit for the radios.

    You might have to use Sachesi to update to a previous version.
    11-24-14 07:41 AM
  7. jevinzac's Avatar
    Os version is the problem, you downloaded different versions of OS and radio. Download an autoloader for 10.3.1.1151 for your device model. And just do a fresh install with it.
    Download from here https://drive.bitcasa.com/send/2H1RJ...2-bO8oX_oGU4KC

    Posted via CB10
    QXS and navinyadav74 like this.
    11-24-14 07:42 AM
  8. jevinzac's Avatar
    10.3.0.1052 for all devices

    scroll down a bit for the radios.

    You might have to use Sachesi to update to a previous version.
    10.3.0.1052 is old and unstable for devices other than Passport, so it's better if he installs the latest OS 10.3.1.1151

    Posted via CB10
    navinyadav74 likes this.
    11-24-14 07:47 AM
  9. QXS's Avatar
    The problem, in short, is that your radio (firmware for the antenna ) and OS (firmware for device) aren't compatible.

    Your firmware update installed the new radio but not the new OS.

    The old OS doesn't know how to talk to the new radio, so the device is a bit confused on how to handle calls.

    Your options are to update your OS again. Or to revert to the old radio.

    Keep in mind that, as jevinzac said, 10.3.1.1151 is very stable.
    (sorry for not explaining earlier)
    Last edited by QXS; 11-24-14 at 08:08 AM.
    navinyadav74 likes this.
    11-24-14 07:56 AM
  10. navinyadav74's Avatar
    thanks really guys, i guess i have understood the problem. Is it possible to just install the correct version on the radio without disturbing the OS files or will i have to install the firmware again from the start. can u give link to the autoloader of 10.3.1.1151 ?
    11-24-14 08:21 AM
  11. QXS's Avatar
    The radio is a bar, Using Sachesi you can sideload it to the device. This will revert you back to working order.

    jevinzac had a link to the auto loader, but here's a link to the thread. 10.3.1.1151 BlackBerry Links and Autoloaders
    11-24-14 08:24 AM
  12. navinyadav74's Avatar
    thanks bud, i have downloaded this file Z10_10.03.01.1151_STL100-1.7z in my PC. kindly tell me how to proceed from here?
    11-24-14 08:26 AM
  13. QXS's Avatar
    Here's a link for Sachesi, Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer


    If you downloaded the autoloader, backup your device and just run the .exe file.

    If you downloaded the radio, install Sachesi from the thread linked above. Go to the install tab. Login, and check the install previous versions box. Then just drag the bar file to the drop area.
    navinyadav74 likes this.
    11-24-14 08:32 AM
  14. navinyadav74's Avatar
    is file Z10_10.03.01.1151_STL100-1.7z an autoloader file?
    11-24-14 08:34 AM
  15. QXS's Avatar
    Sorry, missed where you gave the file name.
    That's the autoloader.

    Using a program like 7-zip, extract the .exe file.
    Backup your device with Link.
    Run the .exe.
    11-24-14 08:35 AM
  16. QXS's Avatar
    Type 'myver' into a text field to make sure you have the correct autoloader though.

    The file you have is for the STL100-1, make sure it matches your device model.
    11-24-14 08:38 AM
  17. navinyadav74's Avatar
    ok, i connected my phone to my PC thru USB cable and ran the Z10_10.03.01.1151_STL100-1.7z file. After intallation of this .exe file when my phone boots up. it shows the same OS version 10.3.0.1052 and radio version 10.3.1.1151 !!! the problem persists :-(
    11-24-14 08:57 AM
  18. jevinzac's Avatar
    ok, i connected my phone to my PC thru USB cable and ran the Z10_10.03.01.1151_STL100-1.7z file. After intallation of this .exe file when my phone boots up. it shows the same OS version 10.3.0.1052 and radio version 10.3.1.1151 !!! the problem persists :-(
    You need to extract the 7z file using WinRar or 7zip. Then double click the .exe file(autoloader). Then it opens up a command prompt showing "connecting to bootrom". At that time connect ur phone to the PC using a USB cable. It should reset your Z10, and your Z10 will switch off and show a Green LED light. After updating, your phone will boot up to the initial setup screen. And now everything should be perfect.
    But if you had done this and still you get the same Old OS version, then you wipe your device first using SIC wipe(download from http://www.mediafire.com/download/qk...tiwipe_1.2.rar). And open SIC wipe, and connect your phone, it should wipe it completely and no OS will be on the phone, after its done. Do the same procedure as mentioned in the first para.

    Posted via CB10
    QXS and navinyadav74 like this.
    11-24-14 09:17 AM
  19. navinyadav74's Avatar
    thnks, will let u know about the result once i m done ...
    11-24-14 11:13 AM
  20. jevinzac's Avatar
    How did it go?

    Posted via CB10
    11-24-14 09:27 PM
  21. navinyadav74's Avatar
    I think I spotted the problem now. I clean wiped the phone and installed autoloader of firmware 10.3.0.1052, it has radio version of 10.3.0.1053. It works fine now. Actually the problem lied in the autoloader of firmware 10.3.1.1151 which was corrupted since I downloaded it from some unreliable site. Am downloading now from the link that u gave. Thanks a million to u guys,my BlackBerry z10 is alive and kicking again. U rock...

    Posted via CB10
    jevinzac likes this.
    11-25-14 06:21 AM

Similar Threads

  1. How can I stop these account sign-in errors?
    By panco469 in forum BlackBerry Passport
    Replies: 18
    Last Post: 11-29-14, 11:19 AM
  2. Quick review + best call recorder for BB Passport?
    By mnns in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 11-26-14, 10:25 AM
  3. Can I sideload Mobipocket reader on my new BlackBerry Passbook?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 09:43 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 11-24-14, 09:06 AM
  5. How do I set a Call Blocker password?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-14, 04:21 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD
";