1. igotberryfever's Avatar
    Hello All,

    So I have a unlocked white Classic from Hong Kong in the United States. I bought this phone new in a sealed box. When I first put my Sim in I only Edge for 24 hours then the next day I got 4G and all is good. But when I traveled down to visit my family out in Long Island I got LTE a few times. But then it stopped and I stayed solid 4G. Well for funnzies I turned off the network and turned it back on guess what? I got LTE and it stayed until I use the phone for a call it goes 4G and won't come back to LTE unless I turn off the radio and then back on. The data is super fast on LTE but as soon as my signal gets weak bam back to 4G until I reset the radio.
    So my question is why does it do this? Shouldn't LTE be what the phone looks for before 4G? I'm on AT&T I do have the escreen unlocked and if I put it to LTE only it's great just can make or receive a call. Any help is much appreciated.

    Posted via the CrackBerry App for Android
    08-25-16 08:53 PM
  2. igotberryfever's Avatar
    LTE

    Posted via the CrackBerry App for Android
    Attached Thumbnails BlackBerry Classic unlocked and LTE-1662.jpg  
    08-25-16 08:55 PM
  3. bobshine's Avatar
    Is LTE strong where you are?

    Also it's normal that on voice calls, it drops out of LTE since most carrier don't have voice over LTE yet
    08-25-16 09:09 PM
  4. igotberryfever's Avatar
    Yes I do have strong LTE. Yes no voice over LTE I meant once I hang up it won't go back to LTE unless I reset the radio.

    Posted via the CrackBerry App for Android
    08-26-16 05:01 AM
  5. Heavens1's Avatar
    I wonder if the LTE band/s at your nearest tower suffers from congestion....

    It could account for why when you make a new connection you can get on to it, but then you get bumped off.

    Well, just a thought...

    --Classic, 9700, Playbook, flip - posted using crackberry app --
    08-26-16 06:18 AM
  6. igotberryfever's Avatar
    Yeah it's crazy as my Note 7 stays on LTE but my Classic don't.

    Posted via CB10
    08-26-16 08:34 PM
  7. M-M-M's Avatar
    It is my understanding that the white classic (being solely a sqc100-1 model) can only connect to two LTE bands AT&T offers being b2 and b5. B2 has some availability and b5 has even less availability. AT&T LTE primarily uses b17 and b4 sometimes as well which the sqc100-1 model is unable to connect to.
    09-11-16 01:39 PM

Similar Threads

  1. When OS 10.3.3 for BlackBerry 10 roll out?
    By Tu Dika in forum Android Apps (Amazon Store & APK Files)
    Replies: 28
    Last Post: 10-14-16, 11:47 AM
  2. WTS/WTT: Unlocked Nokia Lumia 1520
    By Old_Mil in forum Buy, Sell, Trade - Sold / Archived
    Replies: 23
    Last Post: 09-26-16, 06:30 AM
  3. Samsung Devices preloaded with BlackBerry Hub+ ?
    By chabouma in forum Rehab & Off-Topic Lounge
    Replies: 13
    Last Post: 08-27-16, 07:58 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 08-25-16, 07:51 PM
  5. BlackBerry adds DTEK50 and Hub+ Suite beta programs through Beta Zone
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-25-16, 06:40 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD