1. Candaar's Avatar
    Hello there. I am aware that there are several threads regarding this topic but i haven't found any solution yet.

    I've been using Z10 STL100-2 with 10.3.1.1565 for over two weeks now. Battery issue occured since my carried pushed the 10.3 update. Battery life was meh before but now it is way beyond ********. As i am writing this (10:30 AM), my Z10 is at 36% and I removed the charger at 7:15 AM today. It's been pretty much idle whole this time apart from checking some BBM channels.

    I have already tried rebooting and pulling battery out a couple of times. I even made a backup of my phone, restored factory settings via BlackBerry Link and restored my copy as some people suggested but nothing works. Turning Blend off doesn't help either. Someone said it has to 'settle in' but like I mentioned, it's been over two weeks already.

    Does anyone know a solution to this? I'd appreciate any help.

    Posted via CB10
    03-13-15 04:37 AM
  2. serbanescu's Avatar
    I have used Link to reload the OS after the 10.3.1 update and did not restore afterwards.

    I'm surprised to report that I managed to get 3 full days of battery time on my Z10, with light use (I had a few vacation days and used the phone only for some calls, a couple of emails per day and a little web surfing).

    Try to reload the OS one more time and do not restore your backup, wait for 3 or 4 of days to see how it behaves.
    03-13-15 04:53 AM
  3. Candaar's Avatar
    Thanks for replying. However, I need all my current data, so that's not really gonna work out for me, unless there's some way to get all your mail and stuff history back manualy on 'fresh' device.

    Posted via CB10
    03-13-15 05:01 AM
  4. Candaar's Avatar
    Silly me, mail accounts will sync, right? In that case I'll try what you suggested and get back here in a couple of days.

    Posted via CB10
    03-13-15 05:05 AM
  5. Candaar's Avatar
    Ok so... I didn't wipe it again without restoring. What I did instead, was removing the battery (after wipe+restore for the first time) and leaving it like that for about an hour. After that time I put the battery inside my Z10, turned it on, charged to 100% and now after 8 hours I'm at 65%. Guess it's all good now

    Posted via CB10
    03-14-15 11:10 AM
  6. serbanescu's Avatar
    Great! I'm glad you solve it without much hassle.
    03-14-15 11:46 AM

Similar Threads

  1. 10.3.1 on Airtel
    By abhijangir31 in forum Airtel
    Replies: 11
    Last Post: 06-18-15, 09:59 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 03-13-15, 04:26 AM
  3. Blackberry Contact application issue
    By Yuzry Yusoff in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 0
    Last Post: 03-13-15, 03:55 AM
  4. 10.3.1 on Airtel
    By abhijangir31 in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-13-15, 12:44 AM
  5. Z10 takes 10 MB to record video
    By bhindkedadda in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-15, 11:53 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD